Ποιοι είμαστε
Αρχική Έλειπαν 33 υπάλληλοι σε δημόσια υπηρεσία από τους 38 συνολικά;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Έλειπαν 33 υπάλληλοι σε δημόσια υπηρεσία από τους 38 συνολικά;

26 Φεβ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Σημερινά δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι σε δημόσια υπηρεσία, στη Λάρισα, έλειπαν 33 από τους 38 υπαλλήλους. Είναι αλήθεια;

Το είδαμε στο: star.gr, cnn.gr, neaselida.gr, newsbomb.gr, mononews.gr, athensmagazine.gr, parapolitikakritis.gr, thebest.gr, dikaiologitika.gr, parapolitika.gr, cretalive.gr, nooz.gr, και πολλές άλλες.

Η είδηση είναι πραγματική. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2015.

Μόλις γίνεται γνωστή αυτή η “λεπτομέρεια”, πολλές ιστοσελίδες διαγράφουν το άρθρο, ή προσθέτουν μια φράση που αναφέρει ότι:
“H υπόθεση είναι από το 2015 αλλά επανέρχεται στην επικαιρότητα ως παράδειγμα προς αποφυγή καθώς γίνεται συζήτηση για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.”

Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς λειτουργούν πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες. Αντιγράφουν χωρίς κανέναν έλεγχο οποιαδήποτε “είδηση” βρεθεί μπροστά τους, πολλές φορές χωρίς καν να την διαβάσουν. Τις περισσότερες φορές αρκεί η “είδηση” να δημοσιευθεί σε μία και μόνο ιστοσελίδα, για να ξεκινήσει το γαϊτανάκι των αναδημοσιεύσεων. Αν διάβαζαν το κείμενο του δημοσιεύματος θα έβλεπαν πως αναφέρει ότι το 1/3 των υπαλλήλων είχε κανονική άδεια, Νοέμβριο μήνα. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να τους υποψιάσει για να ελέγξουν τον χρόνο της “είδησης”.

Οι ειδήσεις δεν θα πρέπει να είναι μόνο έγκυρες, αλλά και έγκαιρες. Γιατί αν συνεχίσουμε με αυτές τις τακτικές, είναι πολύ πιθανό να δούμε τίτλους που θα αναφέρουν ότι: “Σήμερα τα ξημερώματα, η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο”.
Κι αυτό αληθές θα είναι.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.