Προκλητικό clickbait με την δολοφονία της Τοπαλούδη.

0

Προκλητική περίπτωση παραποίησης τίτλου στην προσπάθεια αποκόμισης κλικς, εκμεταλλευόμενοι την υπόθεση δολοφονίας της φοιτήτριας Τοπαλούδη στην Ρόδο.

Το αρχικό κείμενο της είδησης, αναρτήθηκε σήμερα στην Δημοκρατική. (εφημερίδα της Ρόδου). Μία είδηση που αφορά την κλήση σε απολογία ενός υπαλλήλου dee jay μετά από καταγγελία περί βιασμού από μία 22χρονη φοιτήτρια που σπουδάζει στο εξωτερικό . Όπως αναφέρεται αναλυτικά, ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στην ανάρτηση της εφημερίδας περιγράφονται αναλυτικά τα καταγγελόμενα του συμβάντος αφενός, αλλά και το τι απολογήθηκε ο καταγγελόμενος αφετέρου, δηλαδή παρουσιάζονται και οι δυο πλευρές της υπόθεσης, όπως είναι και το σωστό εξάλλου.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πρόσφατη, και δεν έχει την παραμικρή σχέση ή σύνδεση με την δολοφονία της φοιτήτριας στην Ρόδο πέρυσι τον Δεκέμβρη.

Παρ’ όλα αυτά, άλλες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν την ίδια ακριβώς ανάρτηση της ροδίτικης εφημερίδας, αλλά με αλλαγμένο τον τίτλο «Ελεύθερος ο δολοφόνος της φοιτήτριας στην Ρόδο», όπως ενδεικτικά στο kalamatatimes, Athensmagazine, youweekly και newshare.gr παρόλο που πρόκειται για εντελώς διαφορετική περίπτωση! Σε όλες φυσικά είχαν προστεθεί λέξεις «κράχτες» όπως «έκτακτο», «έσκασε τώρα», «Απόφαση βόμβα» κτλ

Πρόκειται για προφανή περίπτωση παραποίησης τίτλου στην προσπάθεια αποκόμισης κλικς εκμεταλλευόμενοι την υπόθεση δολοφονίας της φοιτήτριας Τοπαλούδη στην Ρόδο. Ουσιαστικά είναι ένα είδος καπήλευσης μνήμης νεκρού.

Πολλοί χρήστες δεν διαβάσουν το κείμενο της δημοσίευσης, αλλά αρκούνται στον τίτλο και μόνο που βλέπουν. Το γεγονός αυτό βοηθάει στην διάδοση ψευδών ειδήσεων και φημών. Συνεπώς θα πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί όταν διαβάζουμε τέτοιου είδους τίτλους ειδήσεων.