Ποιοι είμαστε
Αρχική Τα τελευταία λόγια του Steve Jobs – ΚαταρρίπτεταιFAKE NEWS LIKE FARMING

Τα τελευταία λόγια του Steve Jobs – Καταρρίπτεται

7 Μαΐ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται στο Facebook μια ανάρτηση η οποία ισχυρίζεται πως παραθέτει τα τελευταία λόγια του πρώην CEO της Apple Steve Jobs. Το κείμενο δεν είναι αληθές.



Η σελίδα στο Facebook απ’ όπου ξεκίνησε η κοινοποίηση έκανε ανακύκλωση μιας πολύ παλιάς ψευδούς είδηση και μέσα σε λίγες ώρες η αρχική δημοσίευση μόνο πλησιάζει τις χίλιες κοινοποιήσεις. [πηγή]



Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο παρακάτω:


«Έφτασα στη κορυφή του επιχειρηματικού κόσμου. Για τους άλλους η ζωή μου είναι η επιτομή της επιτυχίας. Στην ουσία, ο πλούτος είναι απλά ένα κομμάτι της ζωής μου. Αυτή τη στιγμή ξαπλωμένος άρρωστος σε ένα κρεβάτι, όταν αναπολώ τη ζωή μου και συνειδητοποιώ πως η φήμη, η αναγνώριση και ο πλούτος που για τόσα χρόνια ήμουν υπερήφανος έχουν ξεθωριάσει και δεν έχουν κάποια αξία μπροστά στον επερχόμενο θάνατο.

Σε όποιο στάδιο της ζωής κι αν είσαι τώρα, θα φτάσει η ώρα που θα αντιμετωπίσεις τη στιγμή που κλείνει η «αυλαία» της ζωής. Εκτίμησε την αγάπη για την οικογένεια σου, το σύντροφό σου και τους φίλους σου.

Όσο μεγαλώνουμε συνήθως γινόμαστε σοφότεροι και σιγά σιγά καταλαβαίνουμε πως:

Είτε φοράμε ένα ρολόι 300€ είτε 30€, και τα δύο λένε την ίδια ώρα

Είτε κρατάμε μια τσάντα 300€ είτε μια 30€, το ποσό που υπάρχει μέσα παραμένει το ίδιο.

Είτε οδηγούμε ένα αμάξι 150.000€ είτε ένα των 30.000€, η απόσταση παραμένει η ίδια.

Είτε το σπίτι που ζούμε είναι 30 τετραγωνικά είτε 300, η μοναξιά είναι η ίδια.

Είτε ταξιδεύετε πρώτη θέση είτε οικονομική, αν το αεροπλάνο πέσει, θα πέσετε κι εσείς.

4 αδιαμφισβήτητα στοιχεία της ζωής:

1. Μη μαθαίνετε στα παιδιά σας να είναι πλούσια. Μάθετε τα να είναι ευτυχισμένα έτσι ώστε, όταν μεγαλώσουν να ξέρουν την αξία των πραγμάτων και όχι την τιμή τους.
2. Να τρως τη τροφή σαν τα «φάρμακά» σου. Αλλιώς θα χρειάζεται να τρως τα φάρμακα σαν την τροφή σου.
3. Υπάρχει διάφορα στο να είσαι άνθρωπος με το να φέρεσαι ανθρώπινα. Λίγοι το καταλαβαίνουν.
4. Αν θες να πας γρήγορα, περπάτα μόνος σου. Αλλά αν θες να πας μακριά, περπάτα με παρέα.

Οι 6 καλύτεροι «γιατροί» στο κόσμο:

1. Ήλιος
2. Ξεκούραση
3. Άσκηση
4. Υγιεινή διατροφή
5. Φίλοι
6. Εμπιστοσύνη στον εαυτό μας


Το εν λόγω κείμενο με τα υποτιθέμενα τελευταία λόγια του Steve Jobs κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2015, με την παλαιότερη εκδοχή αυτού του ισχυρισμού να βρίσκεται στο παρακάτω post του blog “gkindshivani.com” [πηγή]



Σύμφωνα με την αδερφή του Steve Jobs στην ομιλία που έδωσε στη κηδεία [πηγή]


“Τα τελευταία λόγια του Steve ήταν μονοσύλλαβες φράσεις που τις επαναλάμβανε τρεις φορές. Οι τελευταίες του λέξεις ήταν: OH WOW, OH WOW, OH WOW”


Εν κατακλείδι λοιπόν, το μακροσκελές κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως η τελευταία δήλωση του Steve Jobs πριν το θάνατο του δεν είναι πραγματικό.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.