Ποιοι είμαστε
Αρχική Στέλνουν οι ΗΠΑ αεροπλανοφόρο στη Σούδα;FAKE NEWS

Στέλνουν οι ΗΠΑ αεροπλανοφόρο στη Σούδα;

9 Μαΐ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια πως δόθηκε εντολή στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln να καταπλεύσει στη Σούδα μία μέρα μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ;

Στο documento.gr,(πιθανή αρχική πηγή), tribune.gr, pronews.gr, makeleio.gr, pentapostagma.gr, attikaeast.gr, cretedoc.gr, flashnews.gr κτλ διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Από τις 7/5 άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες στο ελληνικό διαδίκτυο για επικείμενη επίσκεψη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln, στο λιμάνι της Σούδας με σκοπό να σταλεί “μήνυμα” προς την Άγκυρα για τις προκλητικές της ενέργειες στη κυπριακή ΑΟΖ. Ωστόσο δεν είχε υπάρξει η παραμικρή αναφορά από επίσημα χείλη που να στηρίζει τον ισχυρισμό.

Το USS Abraham Lincoln βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στην Αδριατική, όπου (μεταξύ άλλων) δέχτηκε την επίσκεψη του Προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta και εκτέλεσε ασκήσεις με την Ρουμανική Αεροπορία στο διάστημα 3 με 5 Μαΐου.

Στις 5 Μαΐου, ο Σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ John Bolton, δηλώνει πως το
USS Abraham Lincoln θα μεταβεί εσπευσμένα στα Στενά του Ορμούζ, ως απάντηση στις κλιμακούμενες εντάσεις που προκαλεί το Ιράν.

Σήμερα έγινε γνωστό πως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο διήλθε από τη διώρυγα του Σουέζ με κατεύθυνση τα Στενά του Ορμούζ και τον Περσικό Κόλπο.

https://twitter.com/Obs_IL/status/1126466795253239808

Στη διαδρομή από την Αδριατική προς το Σουέζ, το USS Abraham Lincoln δεν έκανε στάση στη Σούδα, αλλά μεταβαίνει απευθείας στο Περσικό Κόλπο, μαζί με τη δύναμη κρούσης που το συνοδεύει. Ο ισχυρισμός πως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα επισκεφτεί τη Σούδα καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy