Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο ΣΕΒ ΔΕΝ ζήτησε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προηγούμενα επίπεδαHOAXES

Όχι, ο ΣΕΒ ΔΕΝ ζήτησε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προηγούμενα επίπεδα

31 Μαΐ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Αναπαράγεται στα κοινωνικά δίκτυα η φήμη ότι: “Ο ΣΕΒ ζητά επαναφορά του υποκατώτατου αλλά και επιστροφή του κατώτατου στα προηγούμενα επίπεδα (570 ευρώ) ενώ δεν συζητά καν το επόμενο στάδιο της αύξησης του κατώτατου από τα 650 στα 750”. Η φήμη αυτή δεν είναι αληθής.

Το είδαμε στο “Εσύ που ήσουν;” και σε εκατοντάδες κοινοποιήσεις χρηστών, στα κοινωνικά δίκτυα.

Η συγκεκριμένη φήμη ξεκίνησε από μια δημοσίευση στο twitter, στις 29/5/2029 και συνέχισε στο facebook.

Την φήμη αναπαρήγαγαν μέχρι και βουλευτές στα προφίλ τους.

Μια τόσο σημαντική είδηση, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, θα έπρεπε να υπήρχε στην ειδησεογραφία της χώρας μας. Όμως, δεν υπάρχει καμιά σχετική αναφορά από οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου του ΣΕΒ και μιλήσαμε με τον κ. Δημήτρη Βέργαδο, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η φήμη που κυκλοφορεί εδώ λίγες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα, δεν ισχύει. Ο ΣΕΒ δεν ζήτησε επαναφορά του υποκατώτατου, ούτε επιστροφή του κατώτατου στα προηγούμενα επίπεδα των 570 ευρώ.

Στη συνέχεια μας απέστελλε την παρακάτω γραπτή δήλωση:

“Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο ανυπόστατος ισχυρισμός, ότι ο ΣΕΒ ζήτησε την επαναφορά του υποκατώτατου και την επιστροφή του κατώτατου σε προηγούμενα επίπεδα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεν έχει γίνει καμία σχετική τοποθέτησή μας, ούτε πρόσφατα ούτε στο παρελθόν. Άλλωστε, οι θέσεις μας είναι δημόσια προσβάσιμες στην επίσημη σελίδα μας.”

Ο ισχυρισμός ότι “ο ΣΕΒ ζήτησε την επαναφορά του υποκατώτατου αλλά και επιστροφή του κατώτατου στα προηγούμενα επίπεδα (570 ευρώ) ενώ δεν συζητά καν το επόμενο στάδιο της αύξησης του κατώτατου από τα 650 στα 750” είναι ψευδής και καταρρίπτεται

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.