Ποιοι είμαστε
Αρχική Ν. Μιχαλολιάκος: “Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και όχι ναζιστές”ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ν. Μιχαλολιάκος: “Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και όχι ναζιστές”

9 Ιου
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Με άρθρο του στο pronews.gr, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι: “Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και όχι ναζιστές”.

Είναι αλήθεια πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τον ναζισμό;

Τι είναι ο ναζισμός (εθνικοσοσιαλισμός);

Το πλήρες όνομα του ναζιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ, το πολιτικό κίνημα που τον έφερε στην εξουσία και παρείχε την υποδομή της φασιστικής δικτατορίας του, ήταν «Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei», δηλαδή «Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα». Σύμφωνα με τους ιστορικούς, αν και το κόμμα του Χίτλερ περιείχε τις λέξεις «σοσιαλιστικό» και «εργατικό», στη πράξη είχε διαφορετικούς πολιτικούς στόχους, οι οποίοι θα οικοδομούσαν ένα κράτος με βάση τη φυλετική ανωτερότητα και την ολοκληρωτική διακυβέρνηση.

Χρυσή Αυγή και ναζισμός

Η Χρυσή Αυγή αυτοπροσδιορίζεται ως ένα λαϊκό, εθνικιστικό και πατριωτικό κίνημα. Στη πραγματικότητα όμως είναι ένα συνονθύλευμα νεοναζιστικών, παγανιστικών και υπερεθνικιστικών αντιλήψεων. Το περιοδικό Χρυσή Αυγή εκδόθηκε το 1980 και το 1982 ιδρύθηκε η ομώνυμη εθνικοσοσιαλιστική ομάδα.

Το «καταστατικό» της Χρυσής Αυγής

Το «καταστατικό» της Χρυσής Αυγής κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τον τίτλο «Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών» και είναι ένα μανιφέστο νεοναζισμού, με αντιχριστιανικό, αντιδημοκρατικό, αντιμαρξιστικό και αντισημιτικό χαρακτήρα. Η σημερινή ιδεολογική τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής, είναι πολύ πιο προσεγμένη και αποφεύγει κάθε αναφορά σε Χίτλερ, ναζί και εθνικοσοσιαλισμό. Η παρακάτω συλλογή εικόνων από παλαιότερα τεύχη του περιοδικού “Χρυσή Αυγή”, αντικατοπτρίζει τη νεοναζιστική ιδεολογία του Κόμματος και διαλύει κάθε μύθο περί «πατριωτικού-εθνικιστικού κόμματος.»

«Χίτλερ για 1000 χρόνια»

Το παρακάτω άρθρο από το περιοδικό της Χρυσής Αυγής με τίτλο «Χίτλερ για 1000 Χρόνια» που συντάχθηκε από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, αναφέρει τα εξής ανατριχιαστικά: «30 Απριλίου 1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άντρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που επίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, νιώθουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου

Οι παρακάτω εικόνες φανερώνουν την αφοσίωση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής προς το ναζισμό:

Άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη που εξυμνεί τις “αρετές” του ναζισμού και του Χίτλερ.

Πιο πρόσφατες τοποθετήσεις

Μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών της ΧΑ στη Λαμία το 2011, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι «αν ζούσα στη Γερμανία του ’33, θα ήμουν μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και θα αισθανόμουν ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό». Σε κλειστή συγκέντρωση το Μάρτιο του 2012 είπε ότι: «Εμείς δεν είμαστε Λεπέν, εμείς είμαστε σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες… Είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια για να απελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στον σβέρκο ολόκληρου του κόσμου»

Σε βίντεο ντοκουμέντο για τις νεοναζιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής, ακούμε τον Νίκο Μιχαλολιάκο να λέει: «Είμαστε φασίστες, είμαστε νεοναζί, είμαστε ρατσιστές, δεν πιστεύουμε στη δημοκρατία. Θέλουμε να την καταλύσουμε»

Ακόμη ένα βίντεο, που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», επιβεβαιώνει όλες τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Παρά την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της να αποποιηθούν τη ναζιστική ιδεολογία τους, τα ντοκουμέντα μιλάνε από μόνα τους. Η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε και λειτουργεί με νεοναζιστικό χαρακτήρα και ιδεολογία. Είναι ξεκάθαρα ένα νεοναζιστικό κόμμα.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.