Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, αυτό το βίντεο ΔΕΝ δείχνει μετανάστες να καίνε χριστιανικές εικόνεςΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, αυτό το βίντεο ΔΕΝ δείχνει μετανάστες να καίνε χριστιανικές εικόνες

4 Ιου
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο το οποίο αφήνει να εννοηθεί, ότι δείχνει μετανάστες να καίνε χριστιανικές εικόνες. Ωστόσο οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς.



Το επίμαχο βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στη σελίδα PressNews πριν από αρκετούς μήνες από όπου και κοινοποιήθηκε σχεδόν 5 χιλιάδες φορές με τον υπότιτλο “Αυτοί οι άνθρωποι που κουβαλάνε τόσο μίσος θα ενσωματωθούν στην κοινωνία μας;”. [πηγή]



https://youtu.be/fMW5WRY3R78?t=421

Το βίντεο παρουσιάζει μια ομάδα ανθρώπων να καίνε χριστιανικές εικόνες μιλώντας ισπανικά. Ο διάλογος που παρακολουθούμε στο διάστημα 07:00 – 07:50, σε ελεύθερη μετάφραση, είναι ο παρακάτω:

Το άτομο που κρατάει τη κάμερα – Θέλεις να πεις μερικά λόγια αδερφέ Luis;

Luis – Για τη τιμή και τη δόξα του Θεού, οι παρευρισκόμενοι ξεφορτωνόμαστε την ειδολολατρία, για τη τιμή και τη δόξα του κυρίου μας Ιησού Χριστού, υπακούμε τα λόγια του ώστε να μπορεί να κατευθύνει τη ζωή μας. Αμήν!

Το άτομο που κρατάει τη κάμερα – Αυτό είναι το ευαγγέλιο που κηρύττουμε.

Luis – Αμήν. Το ευαγγέλιο του ζωντανού Θεού. Ενός δυνατού Θεού.

Το άτομο που κρατάει τη κάμερα – Τι μπορείς να πεις στην εκκλησία, την εκκλησία του Κυρίου;

Luis – Είθε ο Θεός να σας ευλογεί και μακάρι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, αμήν, τον αγώνα εναντίων των εχθρών μας ώστε η ειδωλολατρία και ότι κρατάει τους αδερφούς μας δέσμιους στις αμαρτίες της σάρκας να εκδιωχθεί απο τις ζωές τους, έτσι ώστε ο Κύριος να μπορεί να τους κατευθύνει.


Κατά συνέπεια δε πρόκειται για μουσουλμάνους μετανάστες που καίνε χριστιανικές εικόνες, όπως αφήνει να εννοηθεί η ανάρτηση από τη σελίδα PressNews. Τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο είναι κάτοικοι του Μεξικού, πιθανότατα της Τιχουάνα, όπως φαίνεται από τη μπλούζα ενός εκ των συμμετεχόντων στο βίντεο με το όνομα και το τηλεφωνικό κωδικό της πόλης.



Οι συμμετέχοντες εν ολίγοις είναι Χριστιανοί (Καθολικοί) οι οποίοι πιστευουν ότι οι εικόνες είναι ειδωλολατρία.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.