Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο ΕΟΔΥ διαψεύδει τα δημοσιευματα για κρούσμα Έμπολα στο Γενικό Κρατικό ΝίκαιαςFAKE NEWS

Ο ΕΟΔΥ διαψεύδει τα δημοσιευματα για κρούσμα Έμπολα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

17 Ιου
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Δημοσίευμα ανέφερε ότι το Γενικό Κρατικό Νίκαιας έχει τεθεί σε καραντίνα γιατί έχει επιβεβαιωθεί ότι μια Ιταλίδα τουρίστρια νοσεί από τον ιό Έμπολα. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με Δελτίο Τύπου το διαψεύδει.

Το είδαμε στο meaculpa.gr

Η κοπέλα πράγματι μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό και αιμορραγικά συμπτώματα από την Νάξο στην Αθήνα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η νεαρή άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης 17/7/2019 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με Δελτίο Τύπου, διαψεύδει ότι ο θάνατος της οφείλετε στον ιό Έμπολα.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Με αφορμή ανυπόστατα δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό Έμπολα που κατέληξε σε κρατικό νοσοκομείο της Αττικής, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διευκρινίζει ότι:

Πρόκειται για περιστατικό που αφορά γυναίκα αλλοδαπής εθνικότητας με κλινική εικόνα σηπτικού σοκ η οποία και κατέληξε. Το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν είναι συμβατό με τη νόσο Έμπολα.

Ο εργαστηριακός έλεγχος είναι σε εξέλιξη.»

Τα δημοσιευματα που αναφέρουν ότι έχει επιβεβαιωθεί πως η νεαρή Ιταλίδα νοσούσε από ιό Έμπολα, δεν είναι αληθή.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.