Ποιοι είμαστε
Αρχική Η έκκληση για τη δίχρονη Εύα που πάσχει από σάρκωμα είναι ΑΠΑΤΗSCAMS

Η έκκληση για τη δίχρονη Εύα που πάσχει από σάρκωμα είναι ΑΠΑΤΗ

12 Οκτ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Ο ισχυρισμός κυκλοφορεί από τις 21 Σεπτέμβρη και υποστηρίζει πως η μικρή Εύα πάσχει από σάρκωμα και καλεί σε οικονομική ενίσχυση και περαιτέρω κοινοποίηση της υπόθεσής της. Ωστόσο ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα.

Το είδαμε:

mimoupeisgr.blogspot.com, newsview.gr και www.ekklisiaonline.gr

Όπως διαβάζουμε:

“Η Εύα διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των Θεραπόντων Ιατρών έχει προγραμματισθεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο RIZZOLI ORTOPEDICO ISTITUTO, στη Μπολόνια της Ιταλίας
«Είναι άκρως επείγον για την επιβίωση της κόρης μου να τηρηθούν τα χρονικά όρια του θεραπευτικού πρωτοκόλλου και να χειρουργηθεί στο ανωτέρω εξειδικευμένο Κέντρο, το οποίο κατά τους θεράποντες, θα προσδώσει τη βέλτιστη επιστημονικά διαθέσιμη χειρουργική αντιμετώπιση που απαιτείται στο πρόβλημα υγείας της.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ όλους να βοηθήσουν στην έγκαιρη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για να μπορέσουμε να είμαστε στο ανωτέρω Κέντρο την προγραμματισμένη ημερομηνία στις 7.10.2019, προκειμένου να χειρουργηθεί η κόρη μας. Σας ευχαριστούμε ολόψυχα όλους εκ των προτέρων και βασιζόμαστε πλέον στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια των συνανθρώπων μας», επισημαίνει η μητέρα του παιδιού.”

Στη συνέχεια παρατίθενται από τις ιστοσελίδες που προαναφέρθηκαν, τα στοιχεία για τη κατάθεση οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

Τι ισχύει

Η ιστορία της Εύας παρουσιάζει φοβερές ομοιότητες με εκείνη της Νεφέλης. Πριν από δύο χρόνια λοιπόν, το Σεπτέμβριο του 2017, κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός πως η 10χρονη Νεφέλη πάσχει από σάρκωμα. Τότε πολλοί αντιμετώπισαν την υπόθεση με δυσπιστία και ζήτησαν από την ομάδα των Ellinika Hoaxes να τοποθετηθεί. Τότε, η ομάδα έκανε κάτι που δεν συνηθίζει. Έκρινε πως η ιστορία της Νεφέλης είναι ΑΛΗΘΙΝΗ. [πηγή]

Κείμενο το Σεπτέμβρη του 2017 για τη Νεφέλη

Αν κανείς επιχειρήσει να συγκρίνει τις δύο ιστορίες θα αντιληφθεί πως το κείμενο του εράνου είναι πιστή αντιγραφή του κειμένου της ιστορίας της Νεφέλης. Μερικές διαφορές που πιθανώς θα παρατηρήσει είναι πως στην υπόθεση της Νεφέλης η δήλωση της μητέρας είναι επώνυμη ενώ ακόμη εμπλέκεται και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ο οποίος έκανε την έκκληση για βοήθεια στη ιστοσελίδα του.

Σελίδα του ΙΣΑ

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Σοφία, Εμμανουήλ Παπασάβα ενημερωθήκαμε πως: “Σύμφωνα με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ασθενής στο νοσοκομείο” ενώ συμπλήρωσε πως “οι αρμόδιοι γιατροί γνωρίζουν τους ασθενείς, μιας και οι τελευταίοι δεν νοσηλεύονται βραχυπρόθεσμα” και “Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε από τα διάφορα sites δε θυμίζει καθόλου το νοσοκομείο Αγ. Σοφία.”

Συνεπώς, ουδέποτε νοσηλεύτηκε η εν λόγω ασθενής στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Πρόκειται για ΑΠΑΤΗ, στημένη με τέτοιο τρόπο που κάποιοι επωφελήθηκαν οικονομικά εκμεταλλευόμενοι ζητήματα τόσο λεπτά, όσο η ζωή ενός 2χρονου κοριτσιού.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).