Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ψευδής ομολογία του Σομαλού βαρυποινίτη στη ΣάμοHOAXES

Η ψευδής ομολογία του Σομαλού βαρυποινίτη στη Σάμο

25 Οκτ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

“Να εκτελέσει ανεξέλεγκτα ό,τι βρει μπροστά του όταν φτάσει η κατάλληλη ώρα”, φέρεται να κατέθεσε Σομαλός εγκληματίας ύστερα από ανάκρισή του στο νησί της Σάμου. Το απόσπασμα της παραπάνω κατάθεσης κυκλοφόρησε στο ελληνικό διαδίκτυο τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής.

Κινδυνολογία

Διαβάσαμε το κείμενο στα: katohika.gr, αναλυτικά:


Η πρώτη εμφάνιση της υποτιθέμενης κατάθεσης – η οποία αποτελεί και πηγή του παραπάνω άρθρου- έγινε στη πλατφόρμα του Facebook από χρήστη της.

Η δημοσίευση δεν υπάρχει πλέον στο διαδίκτυο.

Τι ισχύει;

Επικοινωνήσαμε με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου και μας ανέφεραν ότι: “Η προέλευση αυτού του κειμένου που διαβάζετε δεν είναι διαπιστωμένη από εμάς. Στο νησί της Σάμου υπάρχει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, αν είχε σημειωθεί ένα τέτοιο περιστατικό να είστε σίγουροι πως θα το γνωρίζαμε. Δεν έχουμε καμία πληροφορία. Ορισμένες ειδήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου“.

Συμπέρασμα:

Με βάση τα παραπάνω, ο ισχυρισμός πως ένας Σομαλός εγκληματίας κατέθεσε τα δολοφονικά του σχέδια σε ανάκριση στη Σάμο, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).