Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο «μικρός Νικολάκης» δεν χρειάζεται καπάκιαHOAXES

Ο «μικρός Νικολάκης» δεν χρειάζεται καπάκια

31 Οκτ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Viral έγινε και πάλι ο ισχυρισμός ότι ο μικρός Νικολάκης χρειάζεται καπάκια για να αγοράσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Όμως ο ισχυρισμός είναι ψευδής.



Πρόσφατα το είδαμε στα newsthessaloniki.gr και prototupo.gr (το τελευταίο, μέρες μετά την ανάρτηση της δημοσίευσης την κατέβασε), και παλιότερα στα viralman.gr, true.gr, fanpage.gr, viral365.eu και mimoupeisgr.blogspot.com.

Τα δημοσιεύματα έχουν ως εξής:

Τα δημοσιεύματα παραπέμπουν σε επικοινωνία με τον σύλλογο «Αγάπη Για Ζωή». Ήδη όμως από τις αρχές του 2018 που είχε πρωτοκυκλοφορήσει ο ισχυρισμός, ο σύλλογος είχε ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει η περίπτωση του μικρού Νικόλα.

Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι ο μικρός Νικολάκης χρειάζεται καπάκια για να αγοράσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο είναι ψευδής.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.