Ποιοι είμαστε
Αρχική Βίντεο με ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς για τις επιπτώσεις του αλουμινίου στα εμβόλιαΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Βίντεο με ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς για τις επιπτώσεις του αλουμινίου στα εμβόλια

19 Δεκ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Το αλουμίνιο στα εμβόλια προκαλεί αλλοιώσεις στο νευρικό σύστημα οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νόσους όπως το Πάρκινσον, η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS) και ο αυτισμός.

Συμπέρασμα:

Τόσο η μεθοδολογία όσο και τα συμπεράσματα της εν λόγω μελέτης δέχτηκαν σφοδρή κριτική από την επιστημονική κοινότητα και η ίδια η μελέτη αποσύρθηκε από το περιοδικό στο οποίο δημοσιεύτηκε αρχικά.

Πρόσφατα επανακυκλοφόρησε σε ελληνικές σελίδες και ομάδες στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της μελέτης του Dr Christopher Shaw σχετικά με τις επιπτώσεις που ισχυρίζεται πως έχει το αλουμίνιο το οποίο υπάρχει στα εμβόλια στην ανθρώπινη υγεία. Τα συμπεράσματα της εν λόγω μελέτης έχουν καταρριφθεί και η ίδια η μελέτη αποσύρθηκε από το περιοδικό στο οποίο δημοσιεύτηκε αρχικά.



Το είδαμε στα: “Όχι στην νέα ηλεκτρονική ταυτότητα – balanthsberoia” (ομάδα στο Facebook), torpili.com, ellaniapili.blogspot.com, oimaskespeftoun.blogspot.com, dionios.blogspot.com, και triklopodia.gr

Το βίντεο που κυκλοφορεί στις προαναφερθείσες σελίδες και ομάδες είναι το παρακάτω:

Στο βίντεο Dr. Christopher Shaw αναφέρει τα εξής:

Πρόσφατα εξετάσαμε το αλουμίνιο το οποίο είναι κοινό σε πολλά εμβόλια όπου χρησιμοποιείται ως ανοσοενισχυτικό. Αυτό σημαίνει βοηθός, καθώς χωρίς αυτό το εμβόλιο πρακτικά δεν παρέχει προστασία μακροπρόθεσμα. Η έρευνα μου λοιπόν εξέτασε πως το αλουμίνιο που εισάγεται στον οργανισμό με ένεση στα εμβόλια μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα.

Η διαφορά μεταξύ του ενέσιμου αλουμινίου και αυτού που παίρνουμε μέσω της διατροφής είναι ότι το αλουμίνιο που καταναλώνουμε μέσω των τροφίμων αποβάλλεται αρκετά γρήγορα. Το ενέσιμο αλουμίνιο έχει στόχο να μείνει στον οργανισμό. Γι αυτό κάναμε ένα απλό πείραμα, απομονώσαμε το υδροξείδιο του αλουμινίου το οποίο υπάρχει στα εμβόλια και το χορηγήσαμε στους μυς ποντικών για να δούμε τι θα συμβεί αν προσπαθήσουμε να μιμηθούμε τη χορήγηση του εμβολίου.

Θα ξαφνιαστείτε αν δείτε πόσο γρήγορα προέκυψαν τα συμπτώματα συμπεριφοράς που εμφάνισαν τα ποντίκια. Συγκεκριμένα εμφάνισαν κινητικά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς αλλά και πτώση στις νοητικές τους ικανότητες.

Αφού θανατώθηκαν τα ποντίκια, αρχίσαμε να εξετάζουμε τους εγκεφάλους και το νωτιαίο μυελό τους και βρήκαμε τεράστια ζημιά στους κινητικούς νευρώνες. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξη της νόσου Πάρκινσον, Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση και νόσο Αλτσχάϊμερ. Αυτό μπορεί να μη γίνει άμεσα αλλά σε 20-40 χρόνια ή και αργότερα.

O Dr. Shaw αναφέρεται στην έρευνα του η οποία δημοσιεύτηκε το 2017 στο περιοδικό “Journal of Inorganic Biochemistry” με τίτλο “Subcutaneous injections of aluminum at vaccine adjuvant levels activate innate immune genes in mouse brain that are homologous with biomarkers of autism”. [πηγή]

Αυτή η μελέτη αποσύρθηκε από το περιοδικό μετά από ένα μήνα καθώς από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τη δημοσίευση της δέχτηκε έντονη κριτική από πλειάδα ερευνητών στη πλατφόρμα ανάλυσης επιστημονικών μελετών “PubPeer”. Εκεί αναφέρθηκε από πολλούς ερευνητές πως, μεταξύ άλλων, η μελέτη περιείχε εικόνες και διαγράμματα τα οποία ήταν αντιγραφές από παλαιότερες μελέτες του Dr. Shaw και όχι από τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης. [πηγή 1][πηγή 2]

Αυτά τα σχόλια οδήγησαν το περιοδικό που δημοσίευσε την έρευνα να εξετάσει ξανά τα στοιχεία και εν τέλει να καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Τα δεδομένα της μελέτης βρέθηκαν αλλοιωμένα κάτι που παραδέχτηκε και ο Dr. Shaw ο οποίος συμφώνησε από κοινού με τους συντάκτες του περιοδικού να ανακληθεί η μελέτη καθώς δε μπορούσε να προσκομίσει τα αρχικά δεδομένα της μελέτης για επανέλεγχο. [πηγή]

Η ίδια η μελέτη εμφάνισε πλειάδα προβλημάτων πλην των παραποιημένων εικόνων και δεδομένων τα οποία αφορούσαν τόσο τον παρωχημένο εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε, ο οποίος εισάγει μεγάλη αβεβαιότητα για τη ποιότητα των αποτελεσμάτων, όσο και τη μεθοδολογία που ακολούθησαν οι ερευνητές. Τέλος η αβάσιμη σύγκριση μεταξύ των οργανισμών ποντικού και ανθρώπου στο πλαίσιο ανάπτυξης αυτισμού καθώς και η παραπλανητική παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους με τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίζουν το αλουμίνιο ως αποδεδειγμένο αίτιο των προβλημάτων στους ποντικούς της μελέτης ήταν μερικοί από τους λόγους που η μελέτη δέχτηκε τις προαναφερθείσες κριτικές. [πηγή 1][πηγή 2]

Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία είναι σαφές πως η μελέτη και τα συμπεράσματα του Dr. Shaw σχετικά με τη σύνδεση αλουμινίου στα εμβόλια με αναπτυξιακές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάϊμερ και ο αυτισμός δεν βασίζονται σε αξιόπιστα στοιχεία ούτε υποστηρίζονται από άλλες έγκριτες μελέτες ή αναλύσεις.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.