Ποιοι είμαστε
Αρχική Πάτρα: Ψευδές το βίντεο-ντοκουμέντο για τον ξυλοδαρμό μαθητή σε ΕΠΑΛΜΙΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ

Πάτρα: Ψευδές το βίντεο-ντοκουμέντο για τον ξυλοδαρμό μαθητή σε ΕΠΑΛ

11 Φεβ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Δημοσιεύθηκε βίντεο-ντοκουμέντο από τον καβγά δυο μαθητών σε ΕΠΑΛ της Πάτρας.

Συμπέρασμα:

Το βίντεο ουδεμία σχέση έχει με το γεγονός στο ΕΠΑΛ, στην Πάτρα. Η λήψη δεν προέρχεται από την Ελλάδα και είναι δημοσιευμένο στην πλατφόρμα του YouTube από το Μάρτιο 2017.

“Βίντεο-ντοκουμέντο” κυκλοφόρησε μαζί με την είδηση για τον ξυλοδαρμό 16χρονου μαθητή σε ΕΠΑΛ της Πάτρας, από τον κατά τρία έτη μεγαλύτερο συμμαθητή και πυγμάχο. Ωστόσο, το εν λόγω βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεόραση και μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, ουδεμία σχέση έχει με το γεγονός στο ΕΠΑΛ της Πάτρας.

Παραδείγματα: dete.gr, iefimerida.gr, tovima.gr, mydimosio.gr, onlarissa.gr, kalimera-arkadaia.gr, flash.gr, sputniknews.gr, neakriti.gr, in.gr, autodioikisi.gr, thetoc.gr




Τι ισχύει;

Στις 4/2/2020 και ημέρα Τρίτη, 16 χρονος μαθητής του 7ου επαγγελματικού λυκείου Πάτρας, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο σαγόνι έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από 19 χρονο συμμαθητή του. Το παιδί υπεβλήθη σε επέμβαση.

Ωστόσο, την πραγματική είδηση συνοδεύει και βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο δήθεν κατέγραψε τον “καβγά” των δυο παιδιών. Παρατηρώντας το βίντεο κανείς διαπιστώνει πως πρόκειται για διένεξη η οποία δεν συμβαδίζει με την μαρτυρία του πατέρα για το περιστατικό.

Στην πραγματικότητα το βίντεο ουδεμία σχέση έχει με το ΕΠΑΛ της Πάτρας και το χτύπημα του 19χρονου πυγμάχου σε βάρος του συμμαθητή του. Εντοπίσαμε το βίντεο σε κανάλι στην πλατφόρμα του YouTube δημοσιευμένο πριν από περίπου 3 έτη. Σε αυτό εμφανίζονται δυο νέοι οι οποίοι παλεύουν, σύμφωνα με τον τίτλο του βίντεο, μέσα σε σχολικό χώρο. Το εν λόγω βίντεο παρουσιάστηκε και στην τηλεόραση χωρίς τον ήχο και με εικόνα χαμηλής ευκρίνειας. Η γλώσσα επικοινωνίας στο αυθεντικό βίντεο είναι η Αγγλική. Δείτε το.

https://www.youtube.com/watch?v=XJp3UcfzQwE

Συμπέρασμα

Αν και η είδηση είναι πραγματική, το βίντεο που παρουσιάστηκε σαν ντοκουμέντο δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον ξυλοδαρμό του 16χρονου μαθητή στο ΕΠΑΛ της Πάτρας.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).