Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, αυτές οι φωτογραφίες ΔΕΝ δείχνουν έγκυα κοριτσάκια 10 και 11 χρονών από το ΠακιστάνHOAXES

Όχι, αυτές οι φωτογραφίες ΔΕΝ δείχνουν έγκυα κοριτσάκια 10 και 11 χρονών από το Πακιστάν

21 Φεβ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Πακιστάν και απεικονίζουν κοριτσάκια που βιάζονται "εθιμικά" σε ηλικία 10 και 11 ετών, μόλις τους έρθει περίοδος.

Συμπέρασμα:

Οι φωτογραφίες λήφθηκαν το 2003 στο Αφγανιστάν και απεικονίζουν τον Dr Cheysson να εξετάζει τα δυο κορίτσια που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο, και για αυτό το λόγο έχουν συγκεντρωθεί υγρά στην περιτοναϊκή κοιλότητα

Ανάρτηση που κυκλοφορεί στο Facebook και δείχνει δυο κοριτσάκια με πρησμένες κοιλιές, υποστηρίζει πως απεικονίζει μια 10χρονη και μια 11χρονη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που βιάστηκαν “εθιμικά” στο Πακιστάν.



Οι εικόνες προέρχονται από την Getty Images (δείτε εδώ και εδώ) και λήφθηκαν το 2003 στο Αφγανιστάν. Απεικονίζουν τον Dr Cheysson να εξετάζει παιδιά.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο Γαλλικό Ιατρικό Ινστιτούτο Μητέρων και Παιδιών στην Καμπούλ, το οποίο δημιουργήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση “La Chaîne de l’Espoir“, έχοντας περιθάλψει μέχρι σήμερα πάνω από 800 παιδιά.

Με αφορμή τους ψευδείς ισχυρισμούς που συνοδεύουν τις φωτογραφίες και εμφανίστηκαν πρώτα στο εξωτερικό, η οργάνωση “La Chaîne de l’Espoir” προέβη σε ανακοίνωση διευκρινίζοντας πως τα δυο κορίτσια πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο, και για αυτό το λόγο έχουν συγκεντρωθεί υγρά στην περιτοναϊκή κοιλότητα (κατακράτηση υγρών λόγω ασκίτη)

Τα δυο κορίτσια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Georges Pompidou στο Παρίσι, για να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.

Fact-check for the sake of Democracy