Ποιοι είμαστε
Αρχική To ψευδές μήνυμα με “οδηγίες από το Άγιο Όρος” για τον κορωνοϊόHOAXES ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To ψευδές μήνυμα με “οδηγίες από το Άγιο Όρος” για τον κορωνοϊό

29 Μαρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Μήνυμα από το Άγιο Όρος με ειδικές οδηγίες για τον κορωνοϊό; "Πες τους χριστιανούς να κάνουν ένα σταυρό με αγιασμό ή με αγιασμένο λαδάκι στην είσοδο του σπιτιού τους και δεν θα μολυνθούν".

Συμπέρασμα:

Δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική οδηγία από επίσημους φορείς του Αγίου Όρους. Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr σε επικοινωνία που είχε με αγιορείτες πατέρες το διέψευσαν κατηγορηματικά

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμοιράζεται συνεχώς μήνυμα με υποτιθέμενη οδηγία από το Άγιο Όρος για την προστασία των πιστών από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με αυτήν, για να προστατευτούν οι πιστοί από τον κορωνοϊό θα πρέπει να κάνουν ένα σταυρό με αγιασμό ή αγιασμένο λαδάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού τους.

Αναλυτικά το μήνυμα που κυκλοφορεί:

“Ειδικές οδηγίες από το Άγιο Όρος και τους άγιους πατέρες μας. Στη χθεσινή λιτανεία προς την Παναγιά τους είπαν για κάθε Ορθόδοξο οικιακό σπίτι να έχουν ένα Σταυρό στην μπροστινή πόρτα απόψε! Αν δεν έχετε, σχηματίστε ένα με το δάχτυλό σας βουτηγμένο σε ελαιόλαδο! Εντολή από την Παναγία. Πες όλη την οικογένειά σου.”

Επίσης, κυκλοφορεί και σε αυτή τη μορφή:

Έχει σταλεί στην σελίδα μας καθώς και σε πολλούς άλλους το ποιό κάτω μήνυμα:
“Εχθές το βράδυ μετά την αγρυπνία που έκαναν όλα τα μοναστήρια του Αγίου Όρους για τη σωτηρία του κόσμου από τον κορωναϊό παρουσιάστηκε η Παναγία μας σε ένα μοναχό και του είπε :
Πες τους χριστιανούς να κάνουν ένα σταυρό με αγιασμό ή με αγιασμένο λαδάκι στην είσοδο του σπιτιού τους και δεν θα μολυνθούν”.
Πολλοί μας ρωτούν αν είναι αλήθεια η ψέματα. Με γέροντα στο Αγιο Όρος τον οποίο επικοινωνήσαμε μας είπε ότι ειναι ευλογία να κάνουμε Σταυρό στην Πόρτα του Σπιτιού μας.

H αντίδραση του Αγίου Όρους

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “romfea.gr” διέψευσε το γεγονός, μετά από επικοινωνία που είχε με πατέρες του Αγίου Όρους οι οποίοι τόνισαν ότι θα πρέπει οι πιστοί να ενημερώνονται μόνο από τα επίσημα κανάλια της Ιεράς Κοινότητας.

Συμπερασματικά, μην παρασύρεστε από παραπλανητικά μηνύματα που επικαλούνται το θρησκευτικό αίσθημα. Για να προστατεύσετε εσάς και την οικογένειά σας από τον κορωνοϊό ακολουθείστε αυστηρά και μόνο τις οδηγίες που αναφέρουν οι ειδικοί και υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).