Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Κίσινγκερ ΔΕΝ μίλησε για “υποχρεωτικό βίαιο εμβολιασμό”HOAXES

Ο Κίσινγκερ ΔΕΝ μίλησε για “υποχρεωτικό βίαιο εμβολιασμό”

9 Απρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Ο Χένρι Κίσινγκερ είπε: "Μόλις το κοπάδι αποδεχθεί τον υποχρεωτικό βίαιο εμβολιασμό, το παιχνίδι τελείωσε! Θα δεχτούν οτιδήποτε - αναγκαστική δωρεά αίματος ή οργάνων - για το μεγαλύτερο καλό".

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι ο Κίσινγκερ είπε ή έγραψε αυτά τα λόγια. Είναι μια ιστορία φαντασίας.

Αναρτήσεις σε ιστολόγια υποστηρίζουν πως ο Χένρυ Κίσινγκερ είπε “Μόλις το κοπάδι αποδεχθεί τον υποχρεωτικό βίαιο εμβολιασμό, το παιχνίδι τελείωσε!”. Οι εν λόγω ισχυρισμοί ωστόσο δεν ευσταθούν.

Παραδείγματα: attikanea.blogspot.com, ermionh.blogspot.com


Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα βλέπουμε τα εξής:

Πρόκειται για έναν ακόμη ανυπόστατο συνωμοσιολογικό ισχυρισμό που μας έρχεται από το εξωτερικό.

Ο Χένρυ Κίσινγκερ υποτίθεται ότι εκστόμισε αυτά τα λόγια το 2009, στο Συμβούλιο Ευγονικής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγεία. Ωστόσο το Συμβούλιο Ευγονικής, δεν είναι υπαρκτός οργανισμός, και σχετικές αναζητήσεις στο Google για “world health organization council on eugenics” επιστρέφουν ως αποτελέσματα τη σχετική θεωρία συνωμοσίας και τις διαψεύσεις της από οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρισμός έχει διαψευστεί από το AFP Fact Check, το Politifact, το Africa Check κτλ.

Είναι μια εντελώς φανταστική ιστορία“, δήλωσε στο AFP Fact Check η κ. Courtney Glick, βοηθός του Κίσινγκερ στην εταιρεία Kissinger Associates με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για παραπληροφόρηση. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Κίσινγκερ είπε ή έγραψε αυτά τα λόγια, αναφέρει το Politifact.

Το Africa Check επικοινώνησε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για περισσότερες πληροφορίες. Ο Christian Lindmeier, μέλος της ομάδας επικοινωνίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΠΟΥ, δήλωσε ότι το συμβούλιο που αναφέρθηκε δεν υπήρχε και ο οργανισμός δεν έχει σε αρχείο την σχετική ομιλία.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως Κίσινγκερ μίλησε για “υποχρεωτικό βίαιο εμβολιασμό”, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Fact-check for the sake of Democracy