Ποιοι είμαστε
Αρχική ΔΕΝ ανήκει η φαρμακευτική εταιρεία WuXi στον Τζωρτζ ΣόροςFAKE NEWS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΝ ανήκει η φαρμακευτική εταιρεία WuXi στον Τζωρτζ Σόρος

29 Απρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Ιδιοκτησίας Σόρος και Ζεμίνγκ η φαρμακευτική εταιρεία WuXi AppTec, στη Γουχάν της Κίνας

Συμπέρασμα:

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι κάποια από τις εταιρείες που ανήκουν στον Τζωρτζ Σόρος έχουν σήμερα κάποια σχέση με την φαρμακευτική εταιρία WuXi AppTec.

«Αποκάλυψη: Ιδιοκτησίας Σόρος και Ζεμίνγκ η φαρμακευτική εταιρεία στην Γουχάν της Κίνας» είναι ο τίτλος άρθρων με μεγάλη διάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παραδείγματα: aristeia.site, tastv.gr, odysseia.gr.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο Τζωρτζ Σόρος έχει μερίδιο στην ιδιοκτησία φαρμακευτικής εταιρείας, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις στη Γιουχάν της Κίνας και ασχολείται με την έρευνα διάφορων ασθενειών, ανάμεσα στις οποίες αναφέρει αυτές με καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, μεταβολικά και μολυσματικά χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο άρθρο που αναρτήθηκε στο aristeia.site:

Ο κορονοϊός της Κίνας συνδέεται με τον πρώην ηγέτη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρο της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κίνας Τζιανγκ Ζεμίν.
Ο Τζιάνγκ είναι ο παππούς του Τζιάνγκ Ζιτσένγκ, ο οποίος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της ιδιοκτησίας της εταιρείας WuXi AppTec, που με την σειρά της ελέγχει την φαρμακευτική εταιρεία Fosun Pharma.
Μέρος της ιδιοκτησίας της εταιρείας WuXi AppTec έχει και ο Τζώρτζ Σόρος.
Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, πριν από λίγους μήνες, καθώς ο κορωνοϊός πρωτοαναφέρθηκε στην Κίνα, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα φάρμακο των ΗΠΑ, το Ρεμντεσιβίρ (Remdesivir), το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων του Ebola και του κορονοϊού.
Έγγραφα της Επιτροπής Χρεογράφων και Συναλλαγών το 2011 αποδεικνύουν πως το Soros Fund Management LLC, μια επενδυτική εταιρεία του Τζώρτζ Σόρος, επένδυσε τεράστια ποσά στην φαρμακευτική εταιρεία WUXI Pharmatech Caymen, Inc. Δείτε το έγγραφο εδώ:


Η εταιρεία WuXi AppTec, όπως τώρα επονομάζεται, διατηρεί τις εγκαταστάσεις της στην… Γουχάν της Κίνας. Η εταιρεία διεξάγει έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των in vitro (HTS, SAR screening support) και in vivo μοντέλων νόσου σε καρδιαγγειακές, αναπνευστικές, μεταβολικές και μολυσματικές ασθένειες.
Το 2010, πριν από την επένδυση του Σόρος στην εταιρεία WuXi Pharmatexh, η επιχείρηση ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Γουχάν της Κίνας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση της WuXi AppTec, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εργασίες της ελέγχονταν από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών εξαιτίας των στενών επιχειρηματικών συνδέσεων της εταιρείας με τις ΗΠΑ.
Ακόμη, όμως, πιο συνταρακτικό είναι πως επίσημος ελεγκτής της WuXi AppTec είναι το Ινστιτούτο Ιολογικών Μελετών της Γουχάν, απ΄όπου πιθανολογείται πως διαδόθηκε ο Νέος Κορονοϊός 2019.
Η συνιδιοκτησία της φαρμακευτικής εταιρείας στην Γουχάν από τον Ζεμίνγκ και τον Σόρος αξίζει να κρατηθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας μόλυνσης από τον Νέο Κορονοϊό 2019 ως μια πληροφορία-χρυσός.

Τι ισχύει

Η WuXi AppTec με έδρα την Κίνα ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2000. Ο όμιλος ασχολείται με μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν τον κλάδο της φαρμακευτικής και της βιοτεχνολογίας, με κύρια λειτουργία την κατασκευή και ανάπτυξη ιατρικών συσκευών.

Οι θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν γύρω από την εταιρεία βασίζονται σε δύο στοιχεία. Το πρώτο αφορά την τοποθεσία όπου υπάρχουν γραφεία της και το δεύτερο την κατοχή μετοχών από τον Τζωρτζ Σόρος.

Όσον αφορά την τοποθεσία, στα κείμενα αναφέρεται ότι η εταιρεία διατηρεί τις εγκαταστάσεις της στην πόλη Γιουχάν, επίκεντρο της έξαρσης του κορωνοϊού. Στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου, βλέπουμε ότι τα κεντρικά γραφεία της είναι στη Σανγκάη και ότι πράγματι διαθέτει ένα γραφείο στην Γιουχάν.

Το άρθρο συνοδεύεται από ένα έγγραφο που προέρχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο αποδεικνύεται ότι το 2011 η εταιρεία με την επωνυμία Soros Fund Management LLC, υπήρξε επενδυτής της WUXI Pharmatech Caymen, Inc.

Ελέγξαμε τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο της Επιτροπής Κεφαλαιογάρας των ΗΠΑ και αφορούν την Soros Fund Management LLC από το 1999 έως και σήμερα. Σε αυτά εντοπίσαμε δύο έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Soros Fund Management κατείχε μικρο μερίδιο μετοχών στην Wuxi PharmaTech (Cayman), η οποία ανήκει στον όμιλο της WuXi AppTec, ένα τρίμηνο το 2007 και ένα τρίμηνο το 2011. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κατέχει τώρα, ή κατείχε κάποια άλλη χρονική στιγμή από το 2011 κι έπειτα, μετοχές σε κάποια απο τις εταιρείες του ομίλου της WuXi AppTec. Επίσης, στους τωρινούς μετόχους του ομίλου της WuXi AppTec δε υπάρχει το όνομα της εταιρείας του Τζωρτζ Σόρος. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα μέλη που έχουν αναλάβει τη διαχείριση της εταιρείας είναι κινεζικής καταγωγής κι επίσης δεν φαίνεται να έχουν κάποια σχέση με τον Αμερικανό επενδυτή.


Διαβάστε ακόμη:
Αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με πατέντα της Microsoft
Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μικροτσίπ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού


Η “ιδιοκτησία” της φαρμακοβιομηχανίας από τον Τζωρτζ Σόρος απασχόλησε κι άλλους διεθνείς οργανισμούς ελέγχου γεγονότων (fact checkers) που ασχολούνται με τη διασταύρωση ειδήσεων, όπως το politifact και το snopes.

Συμπερασματικά, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κάποια από τις εταιρείες του Τζωρτζ Σόρος κατέχει μετοχές στην WuXi AppTec.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).