Ποιοι είμαστε
Αρχική Like farming από σελίδα στο Facebook με χιλιάδες κοινοποιήσειςHOAXES

Like farming από σελίδα στο Facebook με χιλιάδες κοινοποιήσεις

7 Μαΐ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Σελίδα στο Facebook χρησιμοποιεί εικόνες παιδιών με προβλήματα υγείας για να συγκεντρώσει likes.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Η περιγραφή υποστηρίζει πως το κοριτσάκι που εικονίζεται με τη μητέρα του, έχει τα γενέθλιά του. Ποντάροντας στο συναίσθημα του αναγνώστη, μας καλεί να κοινοποιήσουμε την ανάρτηση.

Η φωτογραφία κυκλοφορεί από το 2016, και απεικονίζει την τότε 22χρονη Tuyet Mai και την κόρη της, η οποία πάσχει από υδροκέφαλο, παραμόρφωση κρανίου και είχε υποβληθεί σε τραχειοστομία. Στις 13/11/2016 που γράφτηκε το άρθρο που περιγράφει την ιστορία τους, το κοριτσάκι ήταν δυο έτων, πράγμα που σημαίνει πως είναι αδύνατο στις 4/5/2020 να ήταν τα γενέθλιά της.

Ο στόχος αναρτήσεων όπως η παραπάνω είναι η δημιουργία σελίδων και ομάδων για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών. Οι δημιουργοί της σελίδας μπορούν είτε να την πουλήσουν, είτε να τη χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι για να αναρτούν άρθρα από την ιστοσελίδα τους για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα. Τα like και οι κοινοποιήσεις είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό πολύ γρήγορα και χωρίς κόπο. Οι σελίδες που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης είναι γνωστές ως σελίδες “Likewhore”. Η διαδικασία της προσέλκυσης ακολούθων μέσω αναρτήσεων που ποντάρουν στο συναίσθημα του χρήστη είναι γνωστή ως “Like-Farming”.

Διαβάστε επίσης

Τι είναι το like farming στο Facebook. Μια κρυφή, άγνωστη απάτη

Fact-check for the sake of Democracy