Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, Αμερικανός πάστορας δεν προέβλεψε την πανδημία και τις ταραχές στις ΗΠΑΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Όχι, Αμερικανός πάστορας δεν προέβλεψε την πανδημία και τις ταραχές στις ΗΠΑ

4 Ιου
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο πάστορας Dana Coverstone, προέβλεψε την πανδημία COVID-19 και τις ταραχές στις ΗΠΑ μέσω προφητικών ονείρων τον περασμένο Δεκέμβριο

Συμπέρασμα:

Οι ανύπαρκτες "προφητείες" του πάστορα Coverstone προέρχεται από βίντεο του, το οποίο δημιούργησε μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και των ταραχών στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με αναρτήσεις που κυκλοφορούν, ο πάστορας Dana Coverstone, προέβλεψε την πανδημία COVID-19, μέσω προφητικών ονείρων τον περασμένο Δεκέμβριο

Παραδείγματα: triklopodia.gr, katohika.gr


Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβαζουμε τα εξής:

Είναι αλήθεια;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πάστορας Dana Coverstone, προέβλεψε την πανδημία COVID-19, καθώς και άλλα δεινά που έπονται να συμβούν.

Το άρθρο βασίζεται σε βίντεο της Lisa Haven, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας που ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας. Η Haven, με την σειρά της, βασίζει τον ισχυρισμό της “προφητείας” σε άρθρο της “συντηρητικής” ιστοσελίδας endoftheamericandream.com, που επίσης ασχολείται με ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας και “προβλέψεις” για το προσεχές μέλλον, που ποτέ δεν εκπληρώνονται.

Ο πάστορας Dana Coverstone

Ο μέχρι πρότινως άγνωστος πάστορας Coverstone, εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες (25/6/2020) σε βίντεο ισχυριζόμενος πως βίωσε προφητικά όνειρα τον περασμένο Δεκέμβριο, για την πανδημία COVID-19 και τις ταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι την 25η/6, δεν βρίσκουμε την παραμικρή αναφορά στο διαδίκτυο περί “προφητείας” του Coverstone για την πανδημία. Με λίγα λόγια, αν και ο Coverstone ισχυρίζεται πως “διείδε” την πανδημία τον περασμένο Δεκέμβριο, μίλησε για αυτή μόλις την 25η/6, δηλαδή κατόπιν εορτής. Το ίδιο ισχύει και για τις ταραχές που υποτίθεται ότι “προφήτευσε”.

Ο Coverstone επικαλείται επίσης τις “μαρτυρίες” δυο ανδρών, στους οποίους υποτίθεται πως εκμυστηρεύτηκε τις “προφητείες” του. Ωστόσο, το βίντεο έχει ημερομηνία 1/7/2020, δηλαδή τραβήχτηκε ενώ η πανδημία και οι ταραχές είχαν ήδη λάβει χώρα.

Συνοψίζοντας, οι ανύπαρκτες “προφητείες” του πάστορα Coverstone προέρχονται από βίντεό του, το οποίο δημιούργησε μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και των ταραχών στις ΗΠΑ. Κατόπιν, απέκτησε δημοφιλία μέσω της γνωστής συνωμοσιολόγου Lisa Haven και λοιπών αναξιόπιστων ιστοσελίδων του εξωτερικού. Ο Coverstone ουδέποτε έχει διατυπώσει δημόσια “προφητεία” γεγονότος πριν αυτό συμβεί.

 

Fact-check for the sake of Democracy