Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, το ΕΣΡ δεν απαγόρευσε τα τουρκικά σήριαλFAKE NEWS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι, το ΕΣΡ δεν απαγόρευσε τα τουρκικά σήριαλ

22 Ιου
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απαγόρευσε την προβολή τουρκικών σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση.

Συμπέρασμα

Η είδηση προέρχεται από σατιρική σελίδα στο twitter η οποία δηλώνει πως αποτελεί λογαριασμό- παρωδία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Κυκλοφόρησε η “είδηση” πως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απαγόρευσε την προβολή τουρκικών σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: epilekta.com, greekzone.gr, youweekly.gr, triklopodia.gr, pentapostagma.gr κ.α


Αληθεύει;

Η “είδηση” ξεκίνησε από tweet του λογαριασμού “Esr_Greece” ο οποίος ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ δεν έχει λογαριασμό στο twitter. Ακολουθεί το υπό εξέταση tweet: 

Στην περιγραφή του καθίσταται σαφές πως πρόκειται για σατιρικό λογαριασμό: This is a parody account of the Greek National Council for Radio and Television (NCRTV).

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, ο ισχυρισμός κατά τον οποίο, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απαγόρευσε τα τουρκικά σήριαλ από την ελληνική τηλεόραση καθότι αναληθής, καταρρίπτεται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).