Ποιοι είμαστε
Αρχική Τα (ψευδεπίγραφα) Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών δεν έχουν καμία σχέση με τον κορωνοϊόHOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Τα (ψευδεπίγραφα) Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών δεν έχουν καμία σχέση με τον κορωνοϊό

22 Ιου
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Βιβλίο του 19ου αιώνα, γνωστό και ως "Πρωτόκολλα της Σιών" αποκαλύπτει ότι από τότε σχεδιαζόταν η πανδημία του κορωνοϊού.

Συμπέρασμα:

Στην πραγματικότητα, τα Πρωτόκολλα αποτελούν συρραφή κειμένων, στα οποία προστέθηκαν αντισημιτικά στοιχεία. Το 1935 έλαβε χώρα στη Βέρνη μια δίκη, όπου αποδείχτηκε και δικαστικά η πλαστότητα των Πρωτοκόλλων, ενώ σε αυτά δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστολόγια και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βιβλίο του 19ου αιώνα, γνωστό και ως “Πρωτόκολλα της Σιών” αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονταν εδώ και αιώνες η έλευση της τωρινής πανδημίας.

Το είδαμε στο katohika.gr, theometrialogos.blogspot.com, thesecretrealtruth.blogspot.com, skotinoprosopo.blogspot.com

Τι ισχύει

Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι ένα ψευδεπίγραφο κείμενο που αποτελείται από 24 κεφάλαια, και υποτίθεται πως αποτελούν τα πρακτικά συνάντησης ισχυρών Εβραίων, που περιγράφουν το σχέδιο για την παγκόσμια κυριαρχία του σιωνισμού. Αρκετές ανεξάρτητες έρευνες έχουν επανειλημμένα δείξει ότι τα πρωτόκολλα αποτελούν απάτη και σχεδόν καθολικά αναγνωρίζονται ως προϊόν πλαστογραφίας, δημιούργημα της Οχράνα, δηλαδή το σώμα μυστικής αστυνομίας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων στα τέλη του 19ου αιώνα.

O ισχυρισμός των αναρτήσεων βασίζεται στο παρακάτω απόσπασμα:

Είναι γνωστό πως τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, ενώ την εποχή που γράφτηκαν τα ψευδεπίγραφα “Πρωτόκολλα”, δεν είχαν ανακαλυφθεί οι κορωνοϊοί και φυσικά δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά σε αυτούς εντός των εν λόγω κειμένων. Oι πρώτοι κορωνοϊοί που προσέβαλαν ανθρώπους, ανακαλύφθηκαν τη δεκαετίου του 1960.

Στην πραγματικότητα, τα Πρωτόκολλα αποτελούν συρραφή παλαιότερων κειμένων, στα οποία προστέθηκαν αντισημιτικά στοιχεία. Μια σειρά άρθρων που εμφανίστηκαν στους «Τάιμς» του Λονδίνου το 1921 φανέρωσαν ότι το περισσότερο από το υλικό των πρωτοκόλλων ήταν αντιγραμμένο -μεταξύ άλλων- από παλαιότερη πολιτική σάτιρα που δεν είχε κανένα αντισημιτικό θέμα. Συγκεκριμένα, βιβλίο του Μορίς Ζολί από το 1860 (τον τίτλο Διάλογοι στην Κόλαση ανάμεσα στον Μακιαβέλι και τον Μοντεσκιέ) περιείχε αυτούσια κομμάτια από τα «Πρωτόκολλα» αν και δεν είχε σχέση με τους Εβραίους ή με το Σιωνισμό· στόχος ήταν ο αυτοκράτορας Ναπολέοντας Γ.

Στα πρωτόκολλα υπάρχουν επίσης αποσπάσματα από τις «Αναμνήσεις από την Ιστορία του Ιακωβινισμού» του αβά Μπαρουέλ, γραμμένες το 1797-1798, ένα πρωσικό μυθιστόρημα του Χέρμαν Γκέντσε (1868), τη μελέτη του Γκουζενό ντε Μουσό «Οι Εβραίοι: Ο Ιουδαϊσμός και ο Εξιουδαϊσμός του Χριστιανικού Λαού» κτλ.

Το 1935 έλαβε χώρα στη Βέρνη μια δίκη, όπου αποδείχτηκε και δικαστικά η πλαστότητα των Πρωτοκόλλων. Ένας μάρτυρας των εναγόντων, ο Alexandre du Chayla, υποστήριξε πως ο αξιωματικός της Οχράνα Ρατσκόβσκι (Pjotr I. Ratschkowski), ο Σεργκέι Νίλους και άλλα μέλη της τσαρικής αυλής επιδίωξαν και με τα Πρωτόκολλα να ενισχύσουν τις συντηρητικές δυνάμεις εναντίον των μεταρρυθμιστών, των δήθεν οργάνων της εβραϊκής συνωμοσίας. Ήθελαν να πείσουν και να εξωθήσουν τον τσάρο σε μιάν αντιδραστική και ιδιαίτερα έντονη αντισημιτική πολιτική, προβάλλοντας τους Εβραίους ως υπεύθυνους για τις επαναστατικές κινήσεις.

Η πλαστογραφία – κατασκευή των Πρωτοκόλλων είναι το κύριο θέμα του μυθιστορήματος του Ουμπέρτο Έκο «Το κοιμητήριο της Πράγας». Περισσότερες πληροφορίες για την πλαστότητα των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών εδώ και εδώ.

Συνοψίζοντας, τα ψευδεπίγραφα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, ουδέποτε έκαναν αναφορά σε πανδημία κορωνοϊού.

Fact-check for the sake of Democracy