Ποιοι είμαστε
Αρχική Εύβοια: Όχι, αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει βρέφος από την καταστροφική πλημμύραFAKE NEWS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εύβοια: Όχι, αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει βρέφος από την καταστροφική πλημμύρα

12 Αυγ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Φωτογραφία απεικονίζει το 8 μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας στην Εύβοια.

Συμπέρασμα:

Το καρέ απεικονίζει βρέφος το οποίο εντοπίστηκε ζωντανό κάτω από στρώμα χώματος στο χωριό Sonaura της Ινδίας.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φωτογραφία η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, απεικονίζει το 8 μηνών βρέφος το οποίο έχασε τη ζωή του στα Βασιλικά Ευβοίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κεντρική Εύβοια. Ωστόσο, η φωτογραφία ουδεμία σχέση έχει με το προαναφερθέν συμβάν.

Παραδείγματα: peloponnisosnews.gr, parapolitikaargolida.gr

 


Τι ισχύει;

Η τραγική είδηση θανάτου του 8 μηνών βρέφους από την πλημμύρα που έπληξε την Κεντρική Εύβοια, συνοδεύεται από φωτογραφία μωρού το οποίο είναι καλυμμένο από λάσπη και χώμα. Ωστόσο, το εν λόγω καρέ προέρχεται από βίντεο στο οποίο διαδραματίζεται η προσπάθεια διάσωσης βρέφους, το οποίο εντοπίστηκε θαμμένο στο χωριό Sonaura της περιφέρειας Siddharthnagar στην Ινδία. [πηγή]


Το ακόλουθο βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες: 

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε πως το δυστυχές περιστατικό του πνιγμού δεν έγινε στα Βασιλικά της Εύβοιας αλλά στα Πολιτικά.


Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνάγουμε το συμπέρασμα πως η εν λόγω φωτογραφία ουδεμία σχέση έχει με την πλημμύρα που έπληξε την κεντρική Εύβοια τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Αυγούστου 2020.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).