Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ανύπαρκτη εμφάνιση των “Φρουρών της Αγιά Σοφιάς”Χωρίς κατηγορία

Η ανύπαρκτη εμφάνιση των “Φρουρών της Αγιά Σοφιάς”

15 Αυγ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Οι Προφητείες βγαίνουν αληθινές: Οι «Φρουροί της Αγια-Σοφιάς» παίρνουν εκδίκηση από εκείνους που τόλμησαν να τη βεβηλώσουν!

Συμπέρασμα

Η "εμφάνιση των Φρουρών της Αγιά Σοφιάς", αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο προβολές έχει ο ισχυρισμός πως “Οι Προφητείες βγαίνουν αληθινές: Οι «Φρουροί της Αγια-Σοφιάς» παίρνουν εκδίκηση από εκείνους που τόλμησαν να τη βεβηλώσουν!”

Το είδαμε στο newsbrake.gr, espressonews.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com κτλ.

Είναι αλήθεια;

Τα προς εξέταση άρθρα φέρουν ημερομηνία 9 Αυγούστου 2020. Πριν από αυτή την ημερομηνία, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο διαδίκτυο που να επικαλείται τους “Φρουρούς της Αγια-Σοφιάς”, γεγονός που σημαίνει πως ουδέποτε έχει διατυπωθεί σχετική “προφητεία”, ή επίκληση σε αυτούς.

Οι “προφητείες” ειναι γενικότερα διατυπωμένες με ασάφεια, προκειμένου να “επαληθεύονται” ανά καιρούς, και να ακολουθούν τις εξελίξεις. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με μια καινοφανή “προφητεία” που πηγάζει από το πρόσφατο γεγονός της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Με απλά λόγια, οι “προφητείες” ακολουθούν συχνά την επικαιρότητα. Οι προετοιμασίες, οι τελετές και οι προσευχές καλύφτηκαν εκτενώς από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα (παραδείγματα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ), και δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά ή επώνυμη μαρτυρία στην εμφάνιση “απόκοσμων” φαινομένων, παρά το γεγονός πως πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, περευρέθηκαν χιλιάδες κόσμου.

Όλη η μουσουλμανική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία πριν από τις πρώτες προσευχές, όπως προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση από το Euro News:

 

Εν κατακλείδι, η “εμφάνιση των Φρουρών της Αγιά Σοφιάς”, αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.

Fact-check for the sake of Democracy