Ποιοι είμαστε
Αρχική Θεωρίες συνωμοσίας για τη Μισέλ ΟμπάμαΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Θεωρίες συνωμοσίας για τη Μισέλ Ομπάμα

8 Σεπ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Η Μισέλ Ομπάμα γεννήθηκε άντρας. Ο πατέρας της ήταν κακοποιός και η μητέρα της πόρνη.

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για ανυπόστατους ισχυρισμούς. Ο Alex Jones συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς που διέδωσαν τη συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας.

Σε προσωπικό λογαριασμό στο Facebook διακινείται η “είδηση” ότι η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, γεννήθηκε άντρας. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

“ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η /Ο ΜΙΣΙΕΛ ΟΜΠΑΜΑ?Η Μισελ Ομπάμα, η πρώην 1η κυρία των Η.Π.Α, γεννήθηκε ως Michael Vaughn Robinson/ Μιχαήλ Βογκ Ρόμπινσον, στο Σικάγο του Ιλλινόης στις 17 Ιανουαρίου του 1964.Ήταν ο δεύτερος γιός του Φρεισεν Ρόμπινσον, ενός πολύ γνωστού διακινητή κοκαΐνης, απατεώνα και αρχηγό ομάδας γκάγκστερ και της Μάριαν Σιλντς Ρόμπινσον μιας ευκαιριακής πόρνης του δρόμου.Ο Μαικλ ήταν ένας δημοφιλής αθλητής στο λύκειο, το 1982 πήρε υποτροφία και έπαιξε σαν μέσος για την ομάδα των Oregon State Beavers.Στις 13 Ιανουαρίου του 1983 έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου στο Johns Hopkins Faculty of Medicine. Έφυγε από το Μίσιγκαν και πήγε να σπουδάσει με την καινούργια του ταυτότητα στο Princeton University.”

Η επίμαχη ανάρτηση στο Facebook.

Θεωρία συνωμοσίας από το 2014

Ο ισχυρισμός ότι η Μισέλ Ομπάμα είχε γεννηθεί άντρας είναι μία θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί από το 2014. Ανάμεσα σε αυτούς που διέδιδαν αυτή τη θεωρία είναι και ο Alex Jones, γνωστός για τις δεκάδες ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς. Ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί η παραμικρή απόδειξη πως η Μισέλ Ομπάμα είναι άνδρας.

Η Μισέλ Ομπάμα γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1964 με γονείς τους Fraser C. Robinson, III και Marian Lois Robinson. Ο πατέρας της δούλευε σαν εργάτης στις υπηρεσίες ύδρευσης ενώ η μητέρα της ως γραμματέας σε διάφορες εταιρείες. Ουδέποτε έχουν κατηγορηθεί επίσημα για παραβατική συμπεριφορά, παρά μόνο σε συνωμοσιολογικούς κύκλους, που δεν παρέχουν καμία απόδειξη.

Το γενεαλογικό δέντρο της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ υπήρξε και το θέμα του βιβλίου “American Tapestry: The Story of the Black, White, and Multiracial Ancestors of Michelle Obama” που δημοσιεύθηκε το 2012. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε συνέντευξη της Rachel Swarns, συγγραφέως του βιβλίου.

Η Μισέλ Ομπάμα έχει δυο κόρες, την Μάλλια Αν Ομπάμα (1998) και την
Νατάσα Ομπάμα (2001).

Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι η Μισέλ Ομπάμα γεννήθηκε άντρας αποτελεί μία ακόμη ανυπόστατη θεωρία συνωμοσίας.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).