Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ΔΕΝ βρέθηκαν 62 παιδάκια σε κοντέινερΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Όχι, ΔΕΝ βρέθηκαν 62 παιδάκια σε κοντέινερ

12 Σεπ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Εντοπίστηκαν 62 κοριτσάκια σε κοντέινερ του λιμανιού του Delaware των ΗΠΑ

Συμπέρασμα:

Οι υπεύθυνες αρχές ερεύνησαν σε βάθος το ζήτημα και διέψευσαν το ισχυριζόμενο περιστατικό

Μεγάλη διάδοση γνώρισε ο ισχυρισμός ότι εντοπίστηκαν 62 κοριτσάκια σε κοντέινερ του λιμανιού του Delaware των ΗΠΑ. Όμως ο ισχυρισμός είναι ψευδής.

Το είδαμε σε δημοσιεύσεις των κοινωνικών δικτύων και σε blog όπως το sinomosiologos.blogspot.com.

Στην πραγματικότητα, ο Stephen Sapp, υπάλληλος δημοσίων σχέσεων του πρακτορείου Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων, δήλωσε στα Reuters και Associated Press ότι «είχαν διερευνήσει το ζήτημα σε βάθος και δεν βρήκαν καμιά απόδειξη γι’ αυτήν τη ψευδή φήμη».

Τα σχετικά δημοσιεύματα πιθανόν σχετίζονται με τη θεωρία συνωμοσίας Qanon, κατά την οποία κυκλώματα της ελίτ απαγάγουν παιδιά. Μπορείτε να δείτε προηγούμενα σχετικά άρθρα μας εδώ.

Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι εντοπίστηκαν 62 κοριτσάκια σε κοντέινερ του λιμανιού του Delaware των ΗΠΑ, είναι ψευδής.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.