Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, το βίντεο που δείχνει ένα παιδί να πυροβολεί τον πατέρα του ΔΕΝ είναι από γάμο στην ΤουρκίαΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ LIKE FARMING

Όχι, το βίντεο που δείχνει ένα παιδί να πυροβολεί τον πατέρα του ΔΕΝ είναι από γάμο στην Τουρκία

20 Σεπ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Βίντεο δείχνει πως πατέρας πυροβολήθηκε κατά λάθος από το παιδί του σε γάμο στην Τουρκία

Συμπέρασμα

Το βίντεο είχε κυκλοφορήσει ευρέως το 2008 και το περιστατικό είχε λάβει χώρα στην πόλη Χαλέπι της Συρίας.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί βίντεο το οποίο υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια ενός γάμου στην Τουρκία ένας πατέρας πυροβολήθηκε καταλάθος από το παιδί του. Ωστόσο, πρόκειται για ανακυκλωμένο περιεχόμενο ενός περιστατικού το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη Χαλέπι της Συρίας το 2008.

Παραδείγματα άρθρων: tourkikanea.gr και defence-point.gr

Πηγή των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων είναι ο λογαριασμός που διατηρεί στο Twitter ο χρήστης Dogu Ergil:

Όμως, όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω, το βίντεο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο αρκετά χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2008. Μετά απο αναζήτηση εντοπίστηκε στη πλατφόρμα Youtube και στην πλατφόρμα DailyΜotion. Και στις δυο περιπτώσεις, ως πραγματική χρονολογία του γεγονότος, αναφερεται το 2008 και ως γεωγραφικό σημείο η πόλη Χαλέπι της Συρίας.

https://www.youtube.com/watch?v=zATVwjvpJlY&ab_channel=skop911

Μάλιστα, κάποιες πρόσθετες πληροφορίες μπορούμε να διαβάσουμε στις ιστοσελίδες Qatarliving.com και Emirates247.com στις οποίες είχε δημοσιευτεί το περιστατικό.

Από τα παραπάνω δεδομένα συμπεραίνουμε πως το βίντεο αποτελεί κλασικό παράδειγμα ανακυκλωμένου περιεχομένου το οποίο επαναχρησιμοποιείται σε λάθος χρονική και χωρική πλαισίωση.