Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο Τζο Μπάιντεν δεν είπε ότι η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλαΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, ο Τζο Μπάιντεν δεν είπε ότι η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

4 Δεκ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Συμπέρασμα

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ουδέποτε είπε πως "η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά". Αντιθέτως, δήλωσε πως "το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σε αυτό το μέρος του κόσμου είναι η συσσώρευση πυρηνικής ικανότητας".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο εκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Το είδαμε στο nikosxeiladakis.gr, alarm.rodos-island.gr κτλ.

Τι ισχύει;

Σε συνέντευξή του στους New York Times, στις 2/12/2020, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο απόκτησης πυρηνικής βόμβας από το Ιράν. Αυτή η εξέλιξη, θα ασκούσε μεγάλη πίεση σε χώρες όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος να προσπαθήσουν να αποκτήσουν και οι ίδιες πυρηνικά όπλα.

Στη συνέχεια ωστόσο συμπλήρωσε: “And the last goddamn thing we need in that part of the world is a buildup of nuclear capability” (μτφ: Και το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σε αυτό το μέρος του κόσμου είναι η συσσώρευση πυρηνικής ικανότητας). Σε κανένα σημείο της συνέντευξης δεν είπε πως η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά.

Από την παραπάνω δήλωση γίνεται σαφές πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ουδέποτε δήλωσε πως “η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά”.

Fact-check for the sake of Democracy