Ποιοι είμαστε
Αρχική Οι δράστες που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη ΔΕΝ είναι Αλγερινοί, είναι ΈλληνεςΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι δράστες που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη ΔΕΝ είναι Αλγερινοί, είναι Έλληνες

16 Ιαν
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός

Οι δράστες που γρονθοκόπησαν το σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ ταυτοποιήθηκαν και πρόκειται για “ασυνόδευτα ανήλικα” από την Αλγερία.

Συμπέρασμα

Οι δράστες συνελήφθησαν και όπως προκύπτει είναι Έλληνες.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφόρησε σε ελληνικά ιστολόγια η “είδηση” ότι οι δράστες που επιτέθηκαν στον 53χρονο σταθμάρχη υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ, “ταυτοποιήθηκαν και πρόκειται για ασυνόδευτα ανήλικα από την Αλγερία”. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: nantiareport.gr, dikaiologitika.gr, tastv.gr, spoilers.gr, crashonline.gr, bordernews.gr, parapolitika.gr


Αληθεύει;

Ήδη από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 14/1 στο ελληνικό διαδίκτυο κυκλοφορούν άρθρα σύμφωνα με τα οποία οι δράστες της βάναυσης επίθεσης εναντίον του σταθμάρχη του Μετρό έχουν ταυτοποιηθεί και μάλιστα πρόκειται για Αλγερινούς. Ωστόσο, οι δράστες που ταυτοποιήθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν, είναι ανήλικοι Ελληνες, όπως μας ενημέρωσε το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσιεύθηκε δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ που αναφέρει ότι οι δράστες της επίθεσης είναι ημεδαποί, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών και συνελήφθησαν. Ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα. Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως οι δράστες είναι Έλληνες και όχι “ασυνόδευτα ανήλικα από την Αλγερία”. Ως εκ τούτου, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι αναληθής και παραπλανητικός καταρρίπτεται.

16 Ιανουαρίου 2021 – Το άρθρο ενημερώθηκε για να προστεθεί το δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ σχετικά με τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).