Ποιοι είμαστε
Αρχική Περίπτωση Like farming με εικόνα παιδιού με καρκίνοLIKE FARMING

Περίπτωση Like farming με εικόνα παιδιού με καρκίνο

25 Ιαν
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Η εικόνα δείχνει ένα μωρό με καρκίνο για το οποίο γίνεται έκκλιση για προσευχή.

Συμπέρασμα:

Η υπό εξέταση φωτογραφία λήφθηκε το 2015 και η ιστορία αφορά οικογένεια που ζει στην Αμερική.

Χιλιάδες κοινοποιήσεις από χρήστες του Facebook γνώρισε πρόσφατα μια φωτογραφία στην οποία επεικονίζεται ένα βρέφος με καρκίνο στην αγκαλιά της μητέρας του. Ωστόσο η εικόνα είναι από το 2015 και η οικογένεια του εικονιζόμενου βρέφους βρίσκεται στην Αμερική.

Εκτός από το Δεκέμβριο του 2020, η εν λόγω φωτογραφία διαμοιράστηκε από χρήστες του Facebook και το 2018.

Παραδείγματα δημοσίευσης στο Facebook:

2020
2018

Τι ισχύει;

Παρότι η υπό εξέταση εικόνα είναι αληθινή, στην πραγματικότητα λήφθηκε το 2015 στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη μικρή Abigail Jones η οποία είχε διαγνωσθεί προγεννητικά με καρκίνο στον εγκέφαλο και σύνδρομο Down. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά τη γέννηση της, και εφόσον η οικογένεια της Abigail έλαβε και δεύτερη γνώμη σχετικά με τη διάγνωσή της, διαπιστώθηκε ότι ο όγκος ήταν τελικά καλοήθης. Έπειτα από ένα πετυχημένο χειρουργείο, η ζωή της δεν διέτρεχε πλέον κίνδυνο. [πηγή 1] [πηγή 2] [πηγή 3]

Μάλιστα, σε σελίδα που έχει φτιαχτεί για την Abigail στο Facebook και η οποία ανανεώνεται συχνά, βλέπουμε πρόσφατες φωτογραφίες από τη ζωή και τις δραστηριότητές της, όπως το παρακάτω παράδειγμα.

Πηγή: Abigail’s Joy

Συμπέρασμα

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η υπό εξέταση φωτογραφία είναι από το 2015 και η ιστορία προέρχεται από οικογένεια που ζει στην Αμερική, κατά συνέπεια αποτελεί περίπτωση Like farming.