Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, οι εμβολιασμένοι ΔΕΝ μεταδίδουν την πρωτεΐνη του κορωνοϊού που παράγει το εμβόλιοΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Όχι, οι εμβολιασμένοι ΔΕΝ μεταδίδουν την πρωτεΐνη του κορωνοϊού που παράγει το εμβόλιο

7 Μαΐ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Όσοι εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού μπορούν να μεταδώσουν την πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοϊού που παράγει το εμβόλιο.

Συμπέρασμα:

Δεν υπάρχει καμιά καταγραφή της εν λόγω πρωτεΐνης στο σάλιο των εμβολιασθέντων, κάτι που είναι αναμενόμενο καθώς αυτή παράγεται κατά κύριο λόγο στο μυ του μπράτσου όπου γίνεται ο εμβολιασμός, και δεν έχει εντοπιστεί μηχανισμός που θα επέτρεπε ουσιώδη παραγωγή της στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός ότι οι εμβολιασμένοι κατά του SARS-CoV-2, μπορούν να μεταδώσουν την πρωτεΐνη ακίδα του ιού που παράγεται λόγω του εμβολίου. Ο εν λόγω ισχυρισμός ωστόσο είναι ψευδής.

Παραδείγματα: pronews.gr, makeleio.gr, oparlapipas.gr, katohika.gr, attikanea.info, difernews.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com

Στα σχετικά δημοσιεύματα διαβάζουμε:

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο παιδίατρος  Dr. Lawrence B. Palevsky αναφορικά με το εμβόλια τεχνολογίας mRNA προειδοποιώντας το γενικό πληθυσμό να μένει μακριά από τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα  της Pfizer ή της Moderna.

Ο λόγος, όπως λέει, είναι ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, μπορεί να μεταδώσουν την πρωτεΐνη ακίδα που ο οργανισμός αρχίζει να την παράγει από την «πληροφορία» που δίνεται στο RNA μέσω του εμβολίου.

Όπως εξηγεί ο ίδιος τα εμβόλια της τεχνολογίας αυτής, δίνουν εντολή στον οργανισμό να αρχίσει να παράγει αντίγραφα της  πρωτεΐνης-ακίδα (που πιστεύουμε ότι είναι μέρος του COVID-19) και που τη χρησιμοποιεί για να «αγκιστρώνεται» στα κύτταρα και στη συνέχεια να πολλαπλασιάζεται.

Στόχος είναι ο οργανισμός να αρχίσει να παράγει αντισώματα του αντιγράφου της πρωτεΐνης ούτως ώστε μόλις η πρωτεΐνη του COVID-19 μπει στο σώμα να την εξουδετερώνει και μαζί με αυτή και τη δυνατότητα του ιού να εισχωρήσει στα κύτταρα. 

Ο Δρ. Palevsky όμως διατυπώνει το ερώτημα λέγοντας:

«Ξέρουμε ότι ο οργανισμός παίρνει την πληροφορία για την δημιουργία του αντιγράφου. Έχει όμως την πληροφορία να σταματήσει να την παράγει, ή ο οργανισμός αρχίζει και παράγει συνεχώς αντίτυπα της πρωτεΐνης αυτής χωρίς τέλος;

Δεν έχουμε καμία μελέτη που να αποδεικνύει μέχρι στιγμής αν η δημιουργία του αντιγράφου αυτού είναι ασφαλής ή όχι.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η πρωτεΐνη-ακίδα έχει βρεθεί στο σάλιο. Μπορεί αυτή να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω της αναπνοής ή μέσω του ιδρώτα και αν ναι ποιες οι επιπτώσεις που θα έχει ο λήπτης;», αναφέρει ο Δρ. Palevsky λέγοντας πως πολλά από τα συμπτώματα του COVID-19 προκαλούνται στην ουσία από την συγκεκριμένη πρωτεΐνη.

Όπως λέει καλύτερα είναι να μένετε μακριά από εμβολιασμένους μέχρι να διασαφηνιστεί το ζήτημα της μετάδοσης.

Τι ισχύει

Καταρχάς, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dr. Lawrence Palevsky που έκανε τον επίμαχο ισχυρισμό, παρουσιάζει ιδιαίτερα προβληματικό ιστορικό. Ενώ στο παρελθόν είχε πιστοποιηθεί ως παιδίατρος, πλέον έχει βασίσει την πρακτική του σε ολιστικές «εναλλακτικές θεραπείες», τις οποίες η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ομόφωνα ως αναπόδεικτες, αμφίβολες, ή και καθαρά ψευδοεπιστημονικές. [βιογραφικό][FAQ][ανασκόπηση εναλλακτικών θεραπειών]

Ο Dr. Palevsky παρουσιάζει επίσης εκτενές αντιεμβολιαστικό υπόβαθρο, βασισμένο σε αντιεπιστημονικά επιχειρήματα, τα βασικά εκ των οποίων έχουμε εξετάσει σε προηγούμενο άρθρο μας. Ο κίνδυνος που προέκυψε από τη παραπληροφόρηση που προωθούσε ο Dr. Palevsky ήταν αρκετός ώστε να ωθήσει ειδικούς υγείας όπως ο καθηγητής βιοηθικής Arthur Caplan, να ζητήσουν την αναστολή της ιατρικής του άδειας. Ενδεικτικά, το 2019 ωθούσε μαζικά γονείς να μην κάνουν το εμβόλιο της ιλαράς στα παιδιά τους, παρά την τότε έξαρση της ασθένειας στις ΗΠΑ. Το ίδιο έτος, η αρμόδια παιδιατρική επιτροπή δήλωσε ότι η πιο πρόσφατη παιδιατρική πιστοποίηση του Dr. Palevsky είχε λήξει από το 2014, και νοσοκομεία της Νέας Υόρκης αρνήθηκαν ότι συνεργάζονταν μαζί του μετά τα τέλη του ’90, αντίθετα με ισχυρισμούς που ο Dr. Palevsky παρουσίαζε στο βιογραφικό του. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Όσον αφορά τις επίμαχες δηλώσεις του Dr. Palevsky, τα εμβόλια mRNA κατά του κορωνοϊού όντως λειτουργούν μαθαίνοντας στα ανθρώπινα κύτταρα να παράγουν την πρωτεΐνη ακίδα που παρουσιάζει στην επιφάνειά του ο κορωνοϊός SARS-CoV-2. Στη συνέχεια αυτή η πρωτεΐνη εκτίθεται στην επιφάνεια των κυττάρων μας και μέσω ειδικών διεργασιών το ανοσοποιητικό σύστημα «μαθαίνει» να εντοπίζει τον ιό όταν εισέλθει στον οργανισμό παρέχοντας μας ανοσία. Ωστόσο, ο κίνδυνος να παράγεται αυτή η πρωτεΐνη ασταμάτητα από τον ανθρώπινο οργανισμό δεν υφίσταται καθώς, όταν το κύτταρο παράξει την πρωτεΐνη, τόσο το «φυσικό» mRNA όσο και το mRNA από το εκάστοτε εμβόλιο αποσυντίθενται και το κύτταρο σταματά να παράγει τη πρωτεΐνη. Επίσης, η εν λόγω πρωτεΐνη δεν παραμένει για μεγάλο διάστημα στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς η πρώτη εργασία των αντισωμάτων που παράγει το εμβόλιο είναι να την καταστρέψουν. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5][πηγή 6]

Παρότι ο Dr. Palevsky ισχυρίζεται ότι δε γνωρίζουμε το αν η δημιουργία της πρωτεΐνης ακίδας είναι ασφαλής για το ανθρώπινο σώμα, πλέον έχουμε όχι μόνο δεδομένα ασφαλείας από κλινικές μελέτες με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, αλλά και δεδομένα από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού διεθνώς. Οι αρμόδιοι θεσμοί φαρμακοεπαγρύπνισης, μεταξύ άλλων της ΕΕ και των ΗΠΑ, παρότι έχουν εντοπίσει λίγες, εξαιρετικά σπάνιες, παρενέργειες όπως αναφυλαξία σε ορισμένα συστατικά των εμβολίων, δεν έχουν εντοπίσει κανένα πρόβλημα υγείας σχετικό με την παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας, και συνολικά δηλώνουν ομόφωνα ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Έπειτα, ο Dr. Palevsky ισχυρίζεται ότι η πρωτεΐνη ακίδα του ιού έχει βρεθεί στο σάλιο. Στην πραγματικότητα, η πρωτεΐνη αυτή έχει ανιχνευτεί στο σάλιο κατά τη φυσική ασθένεια με τον κορωνοϊό, αλλά δεν εντοπίσαμε καμιά αναφορά στη βιβλιογραφία για εύρεση της πρωτεΐνης στο σάλιο μετά από τον εμβολιασμό. Οι αρμόδιοι θεσμοί υγείας, μεταξύ άλλων των ΗΠΑ και της Ιρλανδίας, δηλώνουν ότι οι εμβολιασμένοι δεν εντοπίζονται θετικοί στα τεστ κορωνοϊού που λαμβάνουν δείγμα από τη μύτη ή το στόμα, κάτι που επαληθεύει ότι η πρωτεΐνη ακίδα του ιού δεν εμφανίζεται στο σάλιο μετά τον εμβολιασμό, τουλάχιστον σε ανιχνεύσιμες συγκεντρώσεις.

Αυτό είναι αναμενόμενο και απ’ τα όσα έχουν τεκμηριωθεί για τη μεταγραφή του mRNA μετά από σειρά πειραμάτων χορήγησής του σε ζώα. Η αντίστοιχη πρωτεΐνη του εμβολίου αναμένεται να παράγεται στους ανθρώπους κυρίως από το μυ του μπράτσου όπου γίνεται η χορήγηση του εμβολίου, και έπειτα, σε μικρότερο βαθμό, από τους λεμφαδένες της μασχάλης, το συκώτι και τη σπλήνα. Όσον αφορά το αναπνευστικό σύστημα, στα ζώα έχει σημειωθεί μόνο μηδαμινή παραγωγή της αντίστοιχης πρωτεΐνης στους πνεύμονες, και έτσι, το να υπάρξει ουσιώδης ποσότητα πρωτεΐνης στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, ώστε να αποβληθεί έπειτα από το στόμα ή τη μύτη, θα ήταν απίθανο.

Τέλος, και οι ειδικοί υγείας James Lawler, Tim Caulfield, Nicole Baldwin και Zubin Damania έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται o θεωρούμενος «κίνδυνος μετάδοσης της πρωτεΐνης του κορωνοϊού από εμβολιασμένους». [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός ότι όσοι εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού μπορούν να μεταδώσουν την πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοϊού που παράγει το εμβόλιο, είναι ψευδής. Δεν υπάρχει καμιά καταγραφή της εν λόγω πρωτεΐνης στο σάλιο των εμβολιασθέντων, κάτι που είναι αναμενόμενο καθώς αυτή παράγεται κατά κύριο λόγο στο μυ του μπράτσου όπου γίνεται ο εμβολιασμός, και δεν έχει εντοπιστεί μηχανισμός που θα επέτρεπε ουσιώδη παραγωγή της στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.