Ποιοι είμαστε
Αρχική Εκατοντάδες χρήστες κοινοποιούν έκκληση από το 2018 για οικονομική στήριξη ασθενήΛΕΙΠΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Εκατοντάδες χρήστες κοινοποιούν έκκληση από το 2018 για οικονομική στήριξη ασθενή

13 Μαΐ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ασθενής που πάσχει από σπάνια νόσο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση ώστε να μεταφερθεί στο Memorial Hospital της Νέας Υόρκης και να υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία.

Συμπέρασμα:

Η έκκληση έγινε το 2017. Ο ασθενής ολοκλήρωσε με τη θεραπεία του το 2018 και δεν ζητά πλέον την οικονομική στήριξη του κόσμου.

Ανάρτηση σελίδας στο Facebook καλεί το κοινό να συμβάλει οικονομικά ώστε ασθενής που πάσχει από σπάνια νόσο να μεταφερθεί στο Memorial Hospital της Νέας Υόρκης προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία. Αν και η ανάρτηση έχει ημερομηνία δημοσίευσης την 8η Μαρτίου 2018, οι χρήστες του Facebook συνεχίζουν να την κοινοποιούν μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, ο πραγματικός χρόνος της έκκλησης είναι η 13η Οκτωβρίου του 2017 και πρόκειται για μία ανακυκλωμένη είδηση-ανάρτηση, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2018 ο ασθενής ταξίδεψε στην Νέα Υόρκη και εγχειρίστηκε με επιτυχία.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε την υπό εξέταση ανάρτηση:

Η υπό εξέταση ανάρτηση και οι πιο πρόσφατες κοινοποιήσεις. Τα στιγμιότυπα οθόνης λήφθηκαν στις 13 Μαΐου 2021. [πηγή]

Το χρονικό της ιστορίας

Το αρχικό κάλεσμα του ασθενή για οικονομική στήριξη έγινε στις 13 Οκτωβρίου 2017 μέσα από μια ζωντανή μετάδοση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook. Στην συνέχεια, και εφόσον η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, ακολούθησε ανάρτηση στις 15 Οκτωβρίου 2017 στην οποία γνωστοποιήθηκε το επικείμενο άνοιγμα Ερανικού λογαριασμού τραπέζης.

Λίγες ημέρες αργότερα στις 31 Οκτωβρίου του 2017 ο πρωταγωνιστής της εν λόγω ιστορίας φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού Χανιά Sports FM όπου μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία του με το νοσοκομείο Memorial Hospital και την αγωνία του για τις απαντήσεις που περίμενε. Όπως διαβάζουμε σε σχετικά δημοσιεύματα, 10 μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2018, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη όπου εγχειρίστηκε με επιτυχία. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας δήλωσε: “Είμαι ευγνώμων για την βοήθεια που μου προσφέρθηκε όταν την είχα ανάγκη αλλά δεν έχω δημοσιεύσει από το 2017 τίποτα σχετικά με την περιπέτεια υγείας μου, η ανάρτηση πρέπει να αφαιρεθεί καθώς περιέχει ανακυκλωμένες αλλά και προσωπικές πληροφορίες”.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, καθίσταται σαφές πως η ανωτέρω ιστορία δεν είναι πρόσφατη, αλλά αφορά περίπτωση ασθενούς που έκανε έκκληση για οικονομική βοήθεια το 2017.