Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο ιολόγος Montagnier ΔΕΝ δήλωσε ότι όλοι οι εμβολιασμένοι θα πεθάνουνΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, ο ιολόγος Montagnier ΔΕΝ δήλωσε ότι όλοι οι εμβολιασμένοι θα πεθάνουν

1 Ιου
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Ο ιολόγος Luc Montagnier δήλωσε σε συνέντευξη ότι όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού δε θα επιζήσουν.

Συμπέρασμα 1:

Η δήλωση δεν περιλαμβάνεται στην επίμαχη συνέντευξη, κάτι που τόνισαν και οι ακτιβιστές που τη μετέφρασαν. Πολυάριθμες ομάδες ελέγχου γεγονότων δεν έχουν εντοπίσει τη δήλωση ούτε σε κάποια άλλη συνέντευξη.

Ισχυρισμός 2:

Τα εμβόλια προκαλούν το σύνδρομο ADE, που ευθύνεται για πιο βαριά νόσηση σε όσους εμβολιασμένους μολυνθούν με κορωνοϊό, καθώς και για τη δημιουργία των νέων στελεχών του κορωνοϊού.

Συμπέρασμα 2:

Μετά από εκτενείς μελέτες σε ζώα και ανθρώπους δεν υπάρχει καμιά ένδειξη του φαινομένου σε σύνδεση με τον εμβολιασμό κατά του ιού SARS-CoV-2. Τα εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά κατά της βαριάς νόσησης με κορωνοϊό και αποτρέπουν τη δημιουργία νέων στελεχών του κορωνοϊού, χτίζοντας ανοσία κατά της εξάπλωσής του.

Μεγάλη απήχηση γνώρισε ο ισχυρισμός ότι ο νομπελίστας ιολόγος Luc Montagnier δήλωσε πως όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού δε θα επιζήσουν. Στην πραγματικότητα όμως, το απόφθεγμα αποτελεί διαστρέβλωση πραγματικής δήλωσής του.

Παραδείγματα: pronews.gr, athensmagazine.gr, amazonios.net, triklopodia.gr, tgnews.gr

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση δημοσιεύματα:

Ο Γάλλος νομπελίστας ιολόγος Luc Montagnier μίλησε με σφοδρότητα κατά των μαζικών εμβολιασμών οι οποίοι γίνονται εν μέσω πανδημίας, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε αυτό είναι «το μεγαλύτερο λάθος που έγινε ποτέ».

Παράλληλα, σύμφωνα με το naturalnews.com τόνισε πως «δεν υπάρχει ελπίδα και καμία πιθανή θεραπεία» για τον «κινεζικό» ιό, όπως χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποτεφρώσουμε τα πτώματα» φέρεται να είπε.

Αφού μελέτησε σε βάθος τα συστατικά που περιέχονται στις ενέσεις και τι κάνουν, ο Montagnier αναφέρει επίσης ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάθε άτομο που παίρνει το εμβόλιο τελικά θα πεθάνει από το ανοσιακό φαινόμενο ή εξαρτώμενη από αντισώματα ενίσχυση ή ADE.

«Αυτό μπορεί να λεχθεί», πρόσθεσε.

Ο Montagnier δήλωσε επίσης πέρυσι ότι «η παρουσία στοιχείων του HIV και των μικροβίων της ελονοσίας στο γονιδίωμα του κορωναϊού είναι πολύ ύποπτη και τα χαρακτηριστικά του ιού δεν θα μπορούσαν να προκύψουν φυσικά».

Ο νέος αυτός ιός είναι ένα κατασκεύασμα γενετικά τροποποιημένο που απελευθερώνεται σκόπιμα, κατά την άποψη του Montagnier.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στο βίντεο ο Montagnier είπε πως είναι αδιανόητο και μέγα λάθος να εμβολιάζεται κάποιος εν μέσω της πανδημίας. Σημείωσε κατηγορηματικά ότι ο μαζικός εμβολιασμός την ώρα που η πανδημία μαίνεται είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχει γίνει ποτέ και αυτό δημιουργεί τις μεταλλάξεις.

Το δικαιολόγησε δε, αυτό λέγοντας ότι όπου και αν κοιτάξετε σε οποιαδήποτε χώρα, η καμπύλη των εμβολιασμών ακολουθείται από μια αντιστοιχηθεί καμπύλη θανάτων.

Τι ισχύει

Ο ισχυρισμός περί θανάτου όσων έχουν εμβολιαστεί, βασίζεται σε απόσπασμα συνέντευξης του Dr. Montagnier, που αναρτήθηκε αρχικά στο κανάλι Hold-Up στις 11-5-2021. Το ίδιο κανάλι είχε δημοσιεύσει το Νοέμβριο του 2020 ένα ντοκιμαντέρ παραπληροφόρησης αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η επίμαχη συνέντευξη είχε λάβει χώρα στα γαλλικά, και στις 18-5-2021, η ακτιβιστική οργάνωση RAIR Foundation USA δημοσίευσε μια υποτιτλισμένη έκδοση στα αγγλικά που κάλυπτε τα βασικά σημεία που τέθηκαν. Αυτό το βίντεο παραθέτουν και τα ελληνικά δημοσιεύματα ως πηγή για τις δηλώσεις του Dr. Montagnier:

Ο επίμαχος ισχυρισμός κυκλοφόρησε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο πολυάριθμες ομάδες ελέγχου γεγονότων έδειξαν ότι η υπό εξέταση δήλωση δεν αναφερόταν σε κανένα σημείο της ολοκληρωμένης συνέντευξης, ούτε εντόπισαν τη δήλωση σε άλλη συνέντευξη. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5]

Πολλά ελληνικά δημοσιεύματα επικαλέστηκαν ως πηγή του ισχυρισμού το naturalnews.com, ωστόσο πρόκειται για ιστοσελίδα με εκτενές ιστορικό παραπληροφόρησης.

Στις 25-5-2021, η οργάνωση RAIR, η οποία είχε υποτιτλίσει το εν λόγω βίντεο, ανήρτησε νέο δημοσίευμα με τίτλο «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ο Luc Montagnier ΔΕΝ είπε ότι το εμβόλιο θα σκοτώσει σε δύο χρόνια – Να τι ΟΝΤΩΣ είπε»:

Το δημοσίευμα διέψευδε εμφατικά ότι ο Dr. Montagnier είχε κάνει τον επίμαχο ισχυρισμό, και τόνιζε τα όσα όντως είχε δηλώσει. Συγκεκριμένα, ότι τα εμβόλια προκαλούσαν ένα σύνδρομο με την ονομασία ADE, το οποίο ήταν υπεύθυνο για πιο βαριά νόσηση στους εμβολιασμένους που μολύνονταν με τον κορωνοϊό, καθώς και τη δημιουργία των νέων στελεχών του κορωνοϊού, ισχυρισμοί που επίσης παραθέτουν τα ελληνικά δημοσιεύματα.

Ισχύουν οι ισχυρισμοί που όντως έκανε ο Dr. Montagnier;

Κατά τα πρώτα στάδια παρασκευής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, η πιθανότητα εμφάνισης του συνδρόμου ADE είχε ληφθεί υπόψη από την επιστημονική κοινότητα, καθώς είχε παρατηρηθεί μεμονωμένα σε κάποια παλιότερα εμβόλια. Ωστόσο, μετά από πολυάριθμες μελέτες σε ζώα και ανθρώπους, δεν έχει καταγραφεί η εμφάνιση του συνδρόμου ή σχετικές ανοσολογικές ενδείξεις, ούτε σε άτομα που μολύνθηκαν επανειλημμένα με τον κορωνοϊό, ούτε σε εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού που έπειτα μολύνθηκαν απ’ αυτόν. [πηγή 1][πηγή 2]

Τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια προκαλούν το σύνδρομο ADE έχουν διαψεύσει και πολυάριθμοι ειδικοί υγείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη νοσηλειών λόγω κορωνοϊού, ενώ θα συνέβαινε το αντίθετο αν όντως λάμβανε χώρα το σύνδρομο ADE. Αντίστοιχα και για τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια προκάλεσαν τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, στην πραγματικότητα αυτές είχαν αρχίσει να παρατηρούνται πολύ προτού ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5][πηγή 6]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η σχετική βιβλιογραφία επισημαίνουν επίσης ότι η πιθανότητα εμφάνισης νέων μεταλλάξεων αυξάνεται όσο περισσότερο εξαπλώνεται ο ιός, και καθώς τα εμβόλια συνδράμουν σημαντικά στην αποτροπή αυτής της εξάπλωσης, αποτρέπουν και την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων.

Το προαναφερόμενο δημοσίευμα της οργάνωσης RAIR, έκανε λόγο επίσης και για μια ομάδα με την ονομασία “Doctors 4 Covid Ethics”, η οποία είχε αποστείλει τρεις ανοιχτές επιστολές με σχετικές καταγγελίες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Ο EMA απάντησε αναλυτικά στις εν λόγω επιστολές, μεταξύ άλλων εξηγώντας ότι ήδη από τις κλινικές δοκιμές σε ζώα είχαν λάβει χώρα προληπτικές προσπάθειες πρόκλησης του συνδρόμου ADE, αλλά δεν είχε καταγραφεί καμιά σχετική ένδειξη. Αξίζει να αναφερθεί ότι πλέον έχουν χορηγηθεί πάνω από 1.84 δις δόσεις εμβολίων για την COVID-19 διεθνώς υπό αδιάλειπτη φαρμακοεπαγρύπνηση, και εξακολουθεί να μην υπάρχει καμιά σχετιζόμενη καταγραφή του εν λόγω φαινομένου.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι «η καμπύλη των εμβολιασμών ακολουθείται από μια αντίστοιχη καμπύλη θανάτων», θα εξετάσουμε τα στοιχεία για 3 χώρες που προηγούνται στους εμβολιασμούς με τα 4 εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ, τo Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Στην πρώτη εικόνα παραθέτουμε τον αριθμό δόσεων που χορηγήθηκαν ανά 100 κατοίκους, και στην δεύτερη εικόνα παραθέτουμε τους θανάτους COVID-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους, σημειώνοντας με ένα κίτρινο κύκλο την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών στην κάθε χώρα:

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες από την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών, παρατηρούμε όντως μια προσωρινή αύξηση των θανάτων COVID-19. Οι θάνατοι αυτοί όμως οφείλονται σε κρούσματα που καταγράφηκαν 2-3 εβδομάδες νωρίτερα, οι εμβολιασμοί χρειάζονται από 6 έως και 14 εβδομάδες για να ολοκληρωθούν, και ένα διάστημα τουλάχιστον κάποιων εβδομάδων μαζικού εμβολιασμού είναι απαραίτητο ώστε να μπορέσουν να αντιστραφούν οι υπάρχουσες επιδημιολογικές τάσεις της πανδημίας.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, η αξία του μαζικού εμβολιασμού κρίνεται μεσοπρόθεσμα, και με αυτό το κριτήριο βλέπουμε ότι οι θάνατοι στις παραπάνω 3 χώρες τελικά οδηγήθηκαν στα χαμηλότερά τους επίπεδα από την αρχή της πανδημίας, παρότι παράλληλα χαλάρωσαν τα μέτρα ασφαλείας που εφάρμοζαν (ακριβώς λόγω της επιτυχίας του μαζικού εμβολιασμού).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Dr. Montagnier όντως είχε βραβευτεί με Νόμπελ το 2008 για ανακαλύψεις σχετικές με τον ιό του AIDS, τις οποίες είχε κάνει το 1983. Ωστόσο, έκτοτε έχει προωθήσει σειρά απόψεων που η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ομόφωνα ως ψευδοεπιστημονικές. Συγκεκριμένα η δήλωση ότι «ένα ισχυρό ανοσοποιητικό αρκεί για την προστασία από AIDS», η προώθηση της ομοιοπαθητικής, η αναγνώριση ενός υποτιθέμενου φαινομένου «τηλεμεταφοράς DNA», ο ισχυρισμός δηλητηριασμού παιδιών λόγω εγκεκριμένων εμβολιασμών τους αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα ψευδοεπιστημονικών απόψεων που έχει εκφράσει ο Dr. Montagnier. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5]

Συμπέρασμα

Ο ιολόγος Luc Montagnier δε δήλωσε ότι όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού σύντομα θα πεθάνουν. Στην πραγματικότητα, υποστήριξε ότι τα εμβόλια προκαλούν το σύνδρομο ADE, που υποτίθεται ότι ευθύνεται για πιο βαριά νόσηση σε όσους εμβολιασμένους μολυνθούν με κορωνοϊό, καθώς και για τη δημιουργία των νέων στελεχών του κορωνοϊού. Όμως, μετά από εκτενείς μελέτες σε ζώα και ανθρώπους δεν υπάρχει καμιά ένδειξη του φαινομένου σε σύνδεση με τον εμβολιασμό κατά του ιού. Τα εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά κατά της βαριάς νόσησης με κορωνοϊό και αποτρέπουν τη δημιουργία νέων στελεχών του κορωνοϊού, χτίζοντας ανοσία κατά της εξάπλωσής του.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.