Ποιοι είμαστε
Αρχική Aυτή δεν είναι μια πραγματική νυχτερίδα με αλμπινισμόHOAXES

Aυτή δεν είναι μια πραγματική νυχτερίδα με αλμπινισμό

8 Ιου
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν ένα μωρό νυχτερίδας το οποίο πάσχει από αλμπινισμό.

Συμπέρασμα:

Η υπό εξέταση φωτογραφία δεν δείχνει μια πραγματική νυχτερίδα αλλά ένα παιχνίδι που έφτιαξε η Anna Yastrezhembovskya, μια καλλιτέχνιδα από τη Ρωσία.

Τον Μάιο του 2021, διαμοιράστηκαν στο διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν ένα μωρό νυχτερίδας το οποίο πάσχει από αλμπινισμό. Οι εν λόγω ισχυρισμοί ωστόσο είναι ψευδείς.

Παραδείγματα: H ζωή είναι όμορφη (Ομάδα στο Facebook), Φύση & Κόσμος (Ομάδα στο Facebook)

Τι ισχύει

Η χνουδωτή νυχτερίδα όμως που φαίνεται στη φωτογραφία στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια μικρή βελούδινη κούκλα. 

Οι κούκλες αυτές είναι κατασκευή της Anna Yastrezhembovskya, μιας καλλιτέχνιδας από τη Ρωσία, που τις πουλά, μαζί με άλλες τέτοιου είδους ρεαλιστικές κατασκευές με ζωάκια, μέσω της σελίδας της στο διαδικτυακό κατάστημα Etsy . 

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο λογαριασμό της στο Instagram.

Τον Αύγουστο του 2019, η Yastrezhembovskya φιλοξενήθηκε από τον ιστότοπο MyModernMet.com παρουσιάζοντας δείγματα της δουλειάς της και τον τρόπο κατασκευής τους. Επίσης τον Ιούλιο του 2020 ο ρωσικός ιστότοπος “NGS55RU”, δημοσίευσε ένα άρθρο παρουσιάζοντας τη διαδικασία δημιουργίας των βελούδινων παιχνιδιών της.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα είδος λευκής νυχτερίδας, η “ectophylla alba“, ή Λευκή νυχτερίδα της Ονδούρας, είναι αρκετά μικρή, έχει μήκος από 3,7 μέχρι 4,7 εκατοστά, βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική και είναι φυτοφάγος.

Η πραγματική λευκή νυχτερίδα.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω, η υπό εξέταση φωτογραφία δεν δείχνει μια πραγματική νυχτερίδα αλλά ένα παιχνίδι που έφτιαξε η Anna Yastrezhembovskya, μια καλλιτέχνιδα από τη Ρωσία.