Ποιοι είμαστε
Αρχική Η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ο Paul Zipser δεν οφείλεται σε θρόμβωση από το εμβόλιο της Johsnon & Johsnon για την COVID-19ΥΓΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ο Paul Zipser δεν οφείλεται σε θρόμβωση από το εμβόλιο της Johsnon & Johsnon για την COVID-19

20 Ιου
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Paul Zipser, παίχτης της ομάδας μπάσκετ Μπάγερν Μονάχου, υπέστη θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία εξαιτίας του εμβολίου της Johnson & Johnson για την COVID-19.

Συμπέρασμα:

Η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ο Paul Zipser προκλήθηκε από μία σπάνια δυσπλασία στα αγγεία του εγκεφάλου και όχι από θρόμβωση. Το εν λόγω περιστατικό δεν σχετίζεται αιτιωδώς με τη λήψη του εμβολίου της Johnson & Johnson για την COVID-19.

Σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε διάφορες ιστοσελίδες ενημέρωσης και ιστολόγια εντοπίζουμε τον ισχυρισμό πως η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη πρόσφατα ο Paul Zisper, παίκτης της ομάδας μπάσκετ Μπάγερν Μονάχου, οφειλόταν σε θρόμβωση την οποία προκάλεσε το εμβόλιο της Johnson & Johnson για την COVID-19. Όμως, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν αληθεύει, καθότι η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ο Paul Zipser οφειλόταν σε μια σπάνια αγγειακή δυσπλασία (δυσμορφία αγγείων του εγκεφάλου) και όχι σε θρόμβωση.

Παραδείγματα: dimpenews.com, choratouaxoritou.gr, katohika.gr, attikanea.info, greeknation.blogspot.com

Παραδείγματα σχετικών δημοσιευμάτων:

Τι ισχύει

Προς το τέλος του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Μπάγερν Μονάχου και Λούντβιχσμπουργκ στις 4 Ιουνίου, ο Paul Zipser, παίκτης την ομάδας Μπάγερν, ανέφερε συμπτώματα ζαλάδας και αδιαθεσίας, τα οποία βίωνε σχεδόν όλη την ημέρα. Πράγματι, η σύσταση του επικεφαλής γιατρού της ομάδας, Dr. Sebastian Torka, για περαιτέρω εξετάσεις και διεξαγωγή αξονικής τομογραφίας (CT scan), βασίστηκε στην υποψία για εγκεφαλική θρόμβωση που ενδεχομένως να οφειλόταν στο εμβόλιο της Johnson & Johnson για την COVID-19, το οποίο είχε λάβει ο Paul Zipser το προηγούμενο διάστημα. [πηγή]

Ωστόσο, οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν πως ο Paul Zipser υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία εξαιτίας μιας αγγειακής δυσπλασίας στον εγκέφαλο που ονομάζεται σηραγγώδες αιμαγγείωμα (cavernoma). Η εν λόγω δυσπλασία αποτελεί δυσμορφία των αγγείων του εγκεφάλου η οποία, μεταξύ άλλων, προκαλεί εγκεφαλική αιμορραγία και παρότι η εμφάνιση της οφείλεται σε κάποιες περιπτώσεις σε κληρονομικούς παράγοντες, συχνά οι αιτίες της εν λόγω πάθησης δεν είναι ξεκάθαρες. Κατά συνέπεια, ο Paul Zipser χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο, το οποίο διεξήχθη με επιτυχία, προκειμένου να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο αγγείωμα που προκάλεσε την εγκεφαλική αιμορραγία. [πηγή]

Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω πάθηση δεν σχετίζεται με τις σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων που έχει παρατηρηθεί ότι συνδέονται με τα εμβόλια αδενοϊού-φορέα για την COVID-19, όπως αυτό της Johnson & Johnson. Οι προαναφερθείσες σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων σχετίζονται με μια κατάσταση αυτοάνοσης θρομβοπενίας (πολύ χαμηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων στο αίμα) που επάγεται από εμβόλιο (Vaccine-Induced Immune Thrombotic Thrombocytopenia – VITT).

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δήλωση της στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε πως η εγκεφαλική αιμορραγία του Paul Zipser και η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε δεν σχετιζόταν αιτιωδώς με τον εμβολιασμό του και ότι οι αρχικές εικασίες ήταν εσφαλμένες.

Zipsers Verein Bayern München bestätigte auf Anfrage der Deutschen Presse-Agentur (dpa), dass die Blutung und die Operation definitiv nicht mit der Impfung zusammenhängen. Die Spekulationen sind demnach falsch.

Μετάφραση: Κατόπιν αιτήματος του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), η ομάδα της Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε πως η αιμορραγία και η επέμβαση σίγουρα δεν σχετιζόταν με τον εμβολιασμό. Κατά συνέπεια οι εικασίες ήταν λάθος.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως ο επίμαχος ισχυρισμός μεταφέρθηκε στα ελληνικά υπό εξέταση δημοσιεύματα από το γερμανικό ιστολόγιο corona-blog.net, το οποίο προωθεί συστηματικά αντιεμβολιαστικές θέσεις και παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19. Στα επίμαχα δημοσιεύματα βλέπουμε επίσης τους παρακάτω ισχυρισμούς, οι οποίοι προέρχονται από το προαναφερθέν ιστολόγιο.

“Η έκθεση ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου για τα Εμβόλια και τα Βιοϊατρικά Φάρμακα (Ινστιτούτο Paul Ehrlich, PEI) απαριθμεί σχεδόν 80.000 παρενέργειες έως τις 31 Μαΐου 2021”

“Μόνο στη Γερμανία, 1.664 θρομβολικά συμβάντα και 859 αιμορραγία σε όλα τα όργανα αναφέρθηκαν επίσημα μετά τον εμβολιασμό”

Οι εν λόγω ισχυρισμοί, έχουν επίσης αναλυθεί από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Συνοπτικά, οι παραπάνω αριθμοί σχετίζονται με αναφορές για πιθανές αντενδείξεις που ενδέχεται να συνδέονται με εμβόλια για την COVID-19 και δεν αποτελούν στο σύνολο τους επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Όπως αναφέρει και το Ινστιτούτο PEI στην επίμαχη αναφορά του (σελίδα 31), συλλέγονται όλες οι αναφορές που υποβάλλονται σε διαδικτυακά συστήματα φαρμακοεπαγρύπνησης και τις οποίες μπορεί να καταχωρήσει ο οποιοσδήποτε, είτε είναι γιατρός ή απλά συγγενής ενός εμβολιασμένου ατόμου και ούτω καθεξής. Ωστόσο, οι εν λόγω αναφορές δεν εδραιώνουν αυτόματα αιτιώδης σύνδεση με κάποιο εμβόλιο, αλλά συλλέγονται προκειμένου να εξεταστούν ανά περίπτωση.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ο Paul Zipser, η οποία οδήγησε σε χειρουργική επέμβαση, προκλήθηκε από μία σπάνια δυσπλασία στα αγγεία του εγκεφάλου και όχι από θρόμβωση. Το εν λόγω περιστατικό δεν σχετίζεται αιτιωδώς με τη λήψη του εμβολίου της Johnson & Johnson για την COVID-19.