Ποιοι είμαστε
Αρχική Αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ είναι από μυστικό θάλαμο του τάφου της ΑμφίποληςHOAXES

Αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ είναι από μυστικό θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης

24 Ιου
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει ένα νέο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε το σώμα του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Συμπέρασμα:

Η υπό εξέταση φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με τον τάφο της Αμφίπολης αλλά απεικονίζει το κατωφερές πέρασμα της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας.

Δημοσίευμα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το 2014, ισχυρίζεται ότι φωτογραφήθηκε ένας νέος θάλαμος του τάφου της Αμφίπολης, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε το σώμα του Μεγάλου Αλέξανδρου. Η εν λόγω φωτογραφία ωστόσο είναι από την είσοδο της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας.

Παραδείγματα: volcanotimes.comaetos-apokalypsis.comeleysis-ellinwn.grdeite-to.comoparlapipas.com

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Η φωτογραφία που συνοδεύει τον επίμαχο ισχυρισμό είναι η παρακάτω.

H εν λόγω φωτογραφία ωστόσο δεν είναι από την Αμφίπολη.

Η πανοραμική φωτογραφία είναι από το κατωφερές πέρασμα της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, γνωστή και σαν Πυραμίδα του Χέοπα.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα ανωτέρω, συνάγουμε το συμπέρασμα πως η υπό εξέταση φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με τον τάφο της Αμφίπολης αλλά απεικονίζει το κατωφερές πέρασμα της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας.