Ποιοι είμαστε
Αρχική Περίπτωση like farming με φωτογραφία νεαρού κοριτσιούHOAXES LIKE FARMING

Περίπτωση like farming με φωτογραφία νεαρού κοριτσιού

18 Ιου
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει νεαρό κορίτσι το οποίο κακοποιήθηκε από ηλικιωμένο συγγενή.

Συμπέρασμα:

Ο ισχυρισμός ότι το νεαρό κορίτσι της υπό εξέταση φωτογραφίας εμφανίζεται τη μέρα του γάμου της ο οποίος έγινε παρά τη θέληση της και οδήγησε στη κακοποίηση της από τον γαμπρό είναι πλήρως ψευδής. Η φωτογραφία απεικονίζει την εντεκάχρονη Josie Zetz με τον πατέρα της Jim Zetz το 2014 σε εικονικό γάμο που έγινε λόγω του ότι ο πατέρας της ήταν στα τελικά στάδια καρκίνου. Στη φωτογραφία η Josie συνοδεύεται από τον πατέρα της στην εικονική τελετή ακολουθώντας το γνωστό έθιμο όπου ο πατέρας συνοδεύει τη κόρη στην εκκλησία.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάρτηση η οποία συνοδεύεται από την φωτογραφία ενός νεαρού κοριτσιού το οποίο εμφανίζεται ντυμένη νύφη δίπλα σε έναν ηλικιωμένο άνδρα με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για περίπτωση κακοποίησης. Ωστόσο ο εν λόγω ισχυρισμός συνιστά παραπληροφόρηση.

Παραδείγματα: (Σελίδες στο Facebook) “Γυναίκα“, “Στιγμές ζωής“, “Ουρανος και Αστερια ψυχή μου

Η υπό εξέταση φωτογραφία, η οποία έχει τροποποιηθεί ώστε να μην διακρίνεται ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας, δεν δίνει κανένα στοιχείο για τον φωτογράφο, το περιστατικό, τον τόπο και τον χρόνο λήψης της φωτογραφίας ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Τι ισχύει

Την υπό εξέταση εικόνα συνοδεύει το παρακάτω κείμενο:

Ένα κορίτσι ζούσε με τον θείο της επειδή οι γονείς της σκοτώθηκαν σε τροχαίο όταν ήταν μόλις 2 ετών.Ήταν το μοναδικό παιδί στην οικογενεια.Μορφωμένη από τον θείο της που την πηγαινε σχολειο μέχρι τα 10 της χρόνια, ο θείος αρχιζε να την βλεπει ότι είναι πολύ όμορφη και αρχίζει να την πλησιάζει.Μια νύχτα πήγε στο δωμάτιο της κοπέλας και είπε ότι αν δεν έμενε μαζί του θα την πετούσε έξω από το σπίτι.Η κοπέλα δεν ήθελε…. και άρχισε να κλαίει.!!!Τότε ο θείος της την πέταξε έξω από το σπίτι και το κορίτσι απεγνωσμένα δεν είχε πουθενά να μείνει.

Είχε χαθεί εντελώς κλαίγοντας, ήταν πεινασμένη, μόνη και η τελευταία ευκαιρία που είχε ήταν να γονατίσει και να προσευχηθεί στον Θεό: Μέχρι ο Θεός να απαντήσει στην προσευχή της.Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου, ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς. Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον· καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ Πονηροῦ

Μια γυναίκα ήρθε με ένα αυτοκίνητο και είδε τη νεαρή να προσεύχεται γονατιστη, ήταν τόσο χλωμή που δεν μπορούσε καν να σηκωθεί, στα γόνατα της που ηταν γεματα αιματα.. Για μέρες ήταν χωρίς τροφή και φορούσε τα ίδια ρούχα κουρελιασμενα.Η γυναίκα σταμάτησε, ρώτησε το όνομά της και ζήτησε ευγενικά από την κοπέλα να μπει στο αυτοκίνητο.

Πηρε το κορίτσι και την πήγε σπίτι της.Γυρισε πίσω στο σχολείο και τις αγόρασε όλα όσα χρειαζόταν. Η κοπέλα τελείωσε το σχολειο και πηγε στην νομική σχολη..Σήμερα είναι γνωστή παγκοσμίως για την καταπολέμηση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και νεολαίας και είναι εξαιρετικά ευγνώμων στη νέα μητέρα.Σήμερα, αυτή τη στιγμή, ο Θεός μπορεί να απαντήσει στις προσευχές σας.Όποιος διαβάσει αυτή την ιστορία μέχρι το τέλος ας αφήσει ΑΜΗΝ και να #κοινοποιήσει αυτό το μήνυμα. ” Αμήν ” με πολυ πίστη στον Θεο μας!

Στην πραγματικότητα η φωτογραφία αφορά μια αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ το 2014. Ο 62χρονος Jim Zetz, που είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του παγκρέατος πριν λίγους μήνες βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς του, χωρίς να μπορεί να την αναστρέψει. Μετά από τρεις μήνες χημειοθεραπείας, ο κ. Zetz επέλεξε τελικά να σταματήσει τη θεραπεία και να απολαύσει τους μήνες που του απέμεναν.

Η σύζυγός του Grace Zetz είχε αναφέρει ότι «θέτουμε στόχους για να κάνουμε κάτι κάθε εβδομάδα» για το λίγο χρόνο που ακόμη μπορούσαν να περάσουν σαν οικογένεια.

Ανάμεσα στα πράγματα που σκέφτηκαν να κάνουν ήταν και μια εικονική τελετή γάμου, σε μια αναπαράσταση του εθίμου όπου ο πατέρας συνοδεύει την κόρη του στην εκκλησία, εφόσον δεν θα προλάβαινε να τη δει παντρεμένη στο μέλλον. Φυσικά γαμπρός δεν υπήρξε καθώς η κόρη του, Josie, ήταν μόλις έντεκα ετών.

Lindsay Villatoro/Love Song Photography

Ο εικονικός «γάμος» έγινε στις 14 Μαρτίου 2014, την ημέρα που η μικρή γιόρταζε τα ενδέκατα γενέθλιά της.

Φωτογράφος ήταν η Lindsay Villatoro

Φωτογραφία: Lindsay Villatoro/Love Song Photography
Η Grace κι ο Jim Zetz με την 11χρονη κόρη τους Josie.

Ο Jim Zetz πέθανε λίγους μήνες μετά, στις 11 Ιουλίου 2014.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω ο ισχυρισμός ότι το νεαρό κορίτσι της υπό εξέταση φωτογραφίας κακοποιήθηκε από συγγενή της είναι ψευδής. Η φωτογραφία απεικονίζει την εντεκάχρονη Josie Zetz με τον πατέρα της Jim Zetz το 2014 σε εικονικό γάμο που έγινε λόγω του ότι ο πατέρας της ήταν στα τελικά στάδια καρκίνου. Στη φωτογραφία η Josie συνοδεύεται από τον πατέρα της στην εικονική τελετή ακολουθώντας το γνωστό έθιμο όπου ο πατέρας συνοδεύει τη κόρη στην εκκλησία.