Ποιοι είμαστε
Αρχική Σατιρικό το κείμενο με τις “δηλώσεις” του Μιλτιάδη ΒαρβιτσιώτηΣΑΤΙΡΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σατιρικό το κείμενο με τις “δηλώσεις” του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

26 Ιου
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα με αυτοπεποίθηση, με αναβαθμισμένο ρόλο χάρη στην στιβαρή ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απόδειξη, άλλη μία, η είσοδος της χώρας μας ως πρώτη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων».

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για σατιρική δημοσίευση που έκανε χρήστης του Twitter.

Ένα χιουριστικό tweet με πρωταγωνιστή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, παρουσιάζεται ως πραγματικό γεγονός από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το σατιρικό κείμενο συσχέτιζε την σειρά που παρελαύνει η ελληνική αποστολή κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, που, όπως αναφέρει, κατέχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο χάρη στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στιγμιότυπο από δημοσίευση σε σελίδα στο Facebook που παρουσιάζουν τις δηλώσεις ως πραγματικές.

Τι ισχύει

Το κείμενο προέρχεται από σατιρικό tweet που ανήρτησε χρήστης του μέσου στις 23 Ιουλίου 2021. Μετά από ερώτημα που δέχθηκε για το αν πρόκειται για πραγματικό γεγονός ο ίδιος απάντησε ότι είναι πλάκα.

Στιγμιότυπο από το επίμαχο tweet με την απάντηση που έδωσε ο χρήστης.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά, πέραν του tweet που προαναφέραμε, ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε ποτέ την υπό εξέταση δήλωση ούτε υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να το επιβεβαιώνει.

Συμπέρασμα

Το κείμενο προέρχεται από σατιρική ανάρτηση χρήστη του Twitter. Ο ισχυρισμός ότι ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προέβει στις ανωτέρω δηλώσεις δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).