Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, οι θάνατοι τριών γιατρών ΔΕΝ σχετίζονται με τα εμβόλια για την COVID-19ΥΓΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, οι θάνατοι τριών γιατρών ΔΕΝ σχετίζονται με τα εμβόλια για την COVID-19

2 Αυγ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Οι γιατροί Γιώργος Σεβλιάδης, Διονύσης Κρέμης και Δημήτρης Πέιος πέθαναν από καρδιακή ανακοπή όντας εμβολιασμένοι.

Συμπέρασμα:

Λαμβάνοντας υπόψιν τις μαρτυρίες των οικείων των εκλιπόντων ιατρών καθίσταται σαφές πως οι θάνατοί τους δεν σχετίζονται αιτιωδώς με τους εμβολιασμούς τους έναντι της COVID-19.

Σε ιστολόγια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμοιράζεται η είδηση ότι τρεις γιατροί πέθαναν μέσα στον Ιούλιο από ανακοπή καρδιάς όντας εμβολιασμένοι. Ωστόσο, ο υπό εξέταση ισχυρισμός είναι παραπλανητικός. Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει.

Παραδείγματα: thesecretrealtruth.blogspot.com, deltio11.blogspot.com, news123.gr, pieria-news.com
Παράδειγμα Twitter: @SpyrosXatzaras

Πέθαναν ξαφνικά από καρδιά, τρείς εμβολιασμένοι γιατροί . Ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Σεβλιάδης στη Θεσσαλονίκη στις 23 Ιουλίου. Ο παθολόγος Δημήτρης Πέϊος από την Κρήτη στις 16 Ιουλίου και ο παθολόγος Διονύσης Κρέμης από το Ηράκλειο στις 12 Ιουλίου.

Η  Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, ανακοίνωσε ότι προκαλεί προβληματισμό η ξαφνική απώλεια τριών γιατρών μέσα σε 10 μέρες και εξήγησε ότι ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι η αιφνίδια και απρόβλεπτη διακοπή της καρδιακής και ταυτόχρονα της αναπνευστικής λειτουργίας.

Στα ερωτήματα για τον αιφνίδιο θάνατο των εμβολιασμένων γιατρών η προφανής απάντηση είναι το κακό μάτι και το γεγονός ότι σαν επιστήμονες δεν πίστευαν δυστυχώς στο μάτι και δεν φορούσαν φυλακτό . Έκαναν εμβόλιο αλλά δεν είχαν αντισώματα για το μάτιασμα, Τους έφαγε το μάτι των ανεμβολίαστων που τους ζήλευσαν γιατί εκείνοι ήσαν ασφαλείας και ειχαν πράσινο πιστοποιητικό και έμπαιναν  και στο γήπεδο.

Τι ισχύει

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας

Αρχικά αξίζει να αναφερθεί πως η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία (ΕΚΕ) έσπευσε να διαψεύσει τον ισχυρισμό ότι ανακοίνωσε πως η ξαφνική απώλεια τριών γιατρών μέσα σε δέκα ημέρες προκάλεσε «έντονο προβληματισμό». Συγκεκριμένα η ανακοίνωσης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας αναφέρει τα εξής:

Τα υπό εξέταση δημοσιεύματα περιέχουν κομμένες φράσεις από κείμενο της ΕΚΕ σχετικά με την αξία του προ-αθλητικού ελέγχου για τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο με αφορμή περιστατικό αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής που υπέστη ποδοσφαιριστής σε αγώνα του EURO 2020. Το εν λόγω κείμενο της ΕΚΕ δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου του 2021. [πηγή]

Για τη διασταύρωση των ισχυρισμών επικοινωνήσαμε με τους οικείους των εκλιπόντων ιατρών. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις αποκλειστικές δηλώσεις τους.

Διονύσης Κρέμης

Στο παραπλανητικό δημοσίευμα, αναφέρεται ότι ο παθολόγος Διονύσης Κρέμης από το Ηράκλειο της Κρήτης πέθανε από καρδιά όντας εμβολιασμένος. Ωστόσο, η σύζυγος του εκλιπόντος ιατρού, Δρ. Πόπη Κουρουπάκη μας ενημέρωσε πως:

Ούτε από καρδιά πέθανε και ούτε είχε κάνει το εμβόλιο! Ο Διονύσης έπασχε από νευροεκφυλιστική ασθένεια με την οποία πάλευε εδώ και χρόνια. Όσοι διάβασαν την είδηση από το Ηράκλειο και γνώριζαν το σύζυγο, την αγνόησαν!

Δημήτρης Πέιος

Ομοίως, στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο 58χρονος Δρ. Δημήτρης Πέιος πέθανε από καρδιά όντας εμβολιασμένος. Εντούτοις, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με την πρώην σύζυγο του 58χρονου ιατρού, Δρ. Γεωργία Χαιρέτη, μας γνωστοποιήθηκε ότι:

Είναι ψέματα! Ο Δημήτρης είχε χρόνια προβλήματα ενώ έκανε επέμβαση για αλλαγή μιτροειδούς βαλβίδας και βρέθηκε για 5 ημέρες στην εντατική. Έπαθε αιμορραγία από τα αντιπηκτικά και πέθανε από ανακοπή (…) Κάναμε μαζί την πρώτη δόση του εμβολίου στις 6 Ιανουαρίου του 2021. Καμία σχέση ο θάνατός του με τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19.

Η κ. Χαιρέτη μας απέστειλε επίσης το πιστοποιητικό εμβολιασμού απ’ όπου και προκύπτει η ημερομηνία της πρώτης δόσης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού του εκλιπόντος γιατρού Δημήτρη Πέιου.

Γιώργος Σεβλιάδης

Ο εκλιπών πλαστικός χειρουργός, Γιώργος Σεβλιάδης είναι ο τρίτος ιατρός που αναφέρεται στη λίστα του υπό εξέταση δημοσιεύματος. Προσπαθήσαμε επανειλημμένα να έρθουμε σε επικοινωνία με την οικογένεια Σεβλιάδη, χωρίς επιτυχία.

Κρίνουμε, βέβαια, σκόπιμο να αναφέρουμε πως σε σχόλια της υπό εξέταση ανάρτησης στην πλατφόρμα του Twitter, χρήστης που δηλώνει φίλος του εκλιπόντος ιατρού, καθιστά σαφές πως ο γιατρός έπασχε από υποκείμενο νόσημα ενώ δεν είχε εμβολιαστεί καθότι είχε νοσήσει από COVID-19.


Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, καθίσταται σαφές πως η υπό εξέταση “είδηση” βασίστηκε σε μη διασταυρωμένες πληροφορίες ενώ πλαισιώθηκε με κινδυνολογία σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά τις COVID-19. Οι μαρτυρίες οικείων των εκλιπόντων γιατρών, από κοινού με την ανακοίνωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τεκμηριώνουν πως ο θάνατός τους δεν είχε καμία σχέση με κάποιο εμβόλιο για την COVID-19.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).