Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ συνελήφθη από τον αμερικανικό στρατόΣΑΤΙΡΑ HOAXES

Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ συνελήφθη από τον αμερικανικό στρατό

16 Αυγ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Μπιλ Γκέιτς συνελήφθη από τον στρατό των ΗΠΑ και κρατείται σε στρατιωτική φυλακή.

Συμπέρασμα:

Η είδηση περί σύλληψης του Bill Gates από τον στρατό των ΗΠΑ προέρχεται από άρθρο σατιρικής ιστοσελίδας ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη έγκριτη πηγή που να τεκμηριώνει τον εν λόγω ισχυρισμό.

Δημοσίευμα, που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίζεται πως ο Μπιλ Γκέιτς συνελήφθη από τον στρατό των ΗΠΑ και κρατείται σε στρατιωτική φυλακή. Ο εν λόγω ισχυρισμός ωστόσο είναι ψευδής.

Παράδειγμα σχετικής ανάρτησης:

Τι ισχύει

Οι υπό εξέταση αναρτήσεις βασίστηκαν σε άρθρο της σατιρικής ιστοσελίδας Real Raw News, την 1η Αυγούστου 2021, που ανέφερε ότι “Ο στρατός των ΗΠΑ συνέλαβε τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, κατηγορώντας τον για εμπορία παιδιών και άλλα ανείπωτα εγκλήματα εναντίον της χώρας“.

Ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι αληθής. Αν περιηγηθούμε στις πληροφορίες της σελίδας και συγκεκριμένα στην επιλογή “Σχετικά με εμάς” θα διαπιστώσουμε ότι δημοσιεύει “άρθρα χιουμοριστικού περιεχομένου, παρωδίες και σάτιρα”.

Στη πραγματικότητα ο Μπιλ Γκέιτς δεν συνελήφθη, δεδομένου πως δύο ημέρες μετά τη φερόμενη σύλληψή του στις 27 Ιουλίου, έκανε ανάρτηση στο Instagram σχετικά με αγώνες ιππασίας στο Τόκιο.

Επίσης μετά τη δημοσίευση του άρθρου, ο Γκέιτς ήταν ενεργός και στο προφίλ του στο Twitter. Τέλος, η σύλληψη του Bill Gates από τον στρατό των ΗΠΑ, λόγω της αναγνωσιμότητας του, θα είχε καλυφθεί από μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο κανένα έγκριτο δημοσιογραφικό μέσο δεν είχε αναφορά σε σύλληψη του Bill Gates.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα ανωτέρω, η είδηση περί σύλληψης του Bill Gates από τον στρατό των ΗΠΑ προέρχεται από άρθρο σατιρικής ιστοσελίδας ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη έγκριτη πηγή που να τεκμηριώνει τον εν λόγω ισχυρισμό.