Ποιοι είμαστε
Αρχική Like farming με φωτογραφία νεογέννητου προ δεκαετίας που παρουσιάζεται ως πρόσφατηLIKE FARMING

Like farming με φωτογραφία νεογέννητου προ δεκαετίας που παρουσιάζεται ως πρόσφατη

20 Σεπ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Μια γυναίκα, που σε φωτογραφία κρατά ένα νεογέννητο μωρό, έστειλε μήνυμα μέσω ελληνικής σελίδας στο Facebook ζητώντας από τους χρήστες να τη συγχαρούν καθώς το μωρό γεννήθηκε σήμερα (19 Σεπτεμβρίου 2021).

Συμπέρασμα:

Η φωτογραφία με τη μητέρα που κρατά το νεογέννητο παιδί δεν είναι πρόσφατη, αλλά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2009 και αφορά τη γέννηση ενός αγοριού στην Πολωνία, ονόματι Antoni Wiktor Tracz.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο Facebook ανάρτηση στην οποία παρουσιάζεται μια γυναίκα να κρατά ένα νεογέννητο μωρό, ζητώντας να τη συγχαρούν καθώς το μωρό γεννήθηκε σήμερα. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2021, αναρτήθηκε η εξής δημοσίευση σε σελίδα του Facebook με τίτλο “Ιστορίες της Ζωής μας”:

Στιγμιότυπο που ελήφθη στις 20/09/2021

Τι ισχύει

Η φωτογραφία έχει αναρτηθεί από το 2009 σε πολωνική ιστοσελίδα, με την εξής περιγραφή:

Μετάφραση πλαισίου: Ο Antoni Wiktor Tracz γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου, ώρα 21.55. Είναι το δεύτερο παιδί της Wiola και του Grzegorz, που ζουν στο Olkusz. Κατά τη γέννηση, ζύγιζε 3.700 γραμμάρια και είχε 56 εκατοστά. Μοιάζει με τη μητέρα του, είναι πολύ ήρεμος και τρώει πολύ. Μάλλον θα γίνει ένας δυνατός άντρας. Η αδερφή του, η 9χρονη Βερόνικα, τον περιμένει στο σπίτι.

Δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο για τους γονείς που να υποδεικνύει ότι προέρχονται από ορφανοτροφείο, ούτε ότι η μητέρα έχει ζητήσει να τη συγχαρούν μέσω σχολίων σε ελληνική σελίδα στο Facebook.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια πιο πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού με τη μητέρα του. Την εικόνα δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook η μητέρα, Wiola Tracz, το 2019:

Συμπέρασμα

Η φωτογραφία με τη μητέρα που κρατά το νεογέννητο παιδί δεν είναι πρόσφατη, αλλά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2009 και αφορά τη γέννηση ενός αγοριού στην Πολωνία, ονόματι Antoni Wiktor Tracz.