Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραπληροφόρηση σχετικά με επιστολή από Ιατρικό Σύλλογο στη ΓερμανίαΛΕΙΠΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παραπληροφόρηση σχετικά με επιστολή από Ιατρικό Σύλλογο στη Γερμανία

23 Σεπ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Σύμφωνα με έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου του Nordrhein στη Γερμανία, μεταξύ των 90 ατόμων που έλαβαν 3η ενισχυτική δόση εμβολίου για την COVID-19, προέκυψαν σοβαρές παρενέργειες και ένας θάνατος.

Συμπέρασμα:

Το επίμαχο έγγραφο δεν στάλθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής Nordrhein. Στην πραγματικότητα στάλθηκε από γιατρούς της πόλης Mönchengladbach χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους σχετικούς φορείς υγείας της Nordrhein. Ο σκοπός του εγγράφου ήταν να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς σχετικά με ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων σε κατοίκους γηροκομείου της πόλης Oberhausen. Παρότι οι περισσότερες πληροφορίες εντός του εγγράφου είναι πραγματικές, η αναφορά περί θανάτου μετά από τον εμβολιασμό δεν αληθεύει, καθώς το άτομο το οποίο κατέληξε κατά την περίοδο των εμβολιασμών στο συγκεκριμένο γηροκομείο, δεν ανήκε καν στην ομάδα των ασθενών που έλαβαν τελικά την ενισχυτική δόση.

Σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε ιστοσελίδες ενημέρωσης και ιστολόγια, εντοπίζουμε τον ισχυρισμό πως, σύμφωνα με έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής Nordrhein στη Γερμανία, μεταξύ των 90 ατόμων που έλαβαν 3η ενισχυτική δόση εμβολίου για την COVID-19 προέκυψαν σοβαρές παρενέργειες και ένας θάνατος. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, το επίμαχο έγγραφο δεν εστάλη από τον Ιατρικό Σύλλογο της Nordrhein, ενώ ο ισχυρισμός περί θανάτου ασθενούς μετά τη λήψη της ενισχυτικής δόσης είναι ψευδής.

Παραδείγματα: pronews.gr, triklopodia.gr, tolmiranews.gr, athens-news.gr, newskamatero.eu, greeknewsondemand.com, deltio11.blogspot.com, ploumistos.com, ellinonea.blogspot.com, egerssi.gr, esxatianasxesi.blogspot.com

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Τρίτη δόση εμβολίων: Έγγραφο-σοκ από Γερμανία για βαριές παρενέργειες και θανάτους

Με έγγραφο του ο Ιατρικός Σύλλογος του Nordreihn τονίζει πως σε 90 άτομα στα οποία χορηγήθηκε η 3η, ενισχυτική, δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού το 10% εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες, ενώ το ένα απ’ αυτά πέθανε! 

Συγκεκριμένα σε έγγραφο που φέρει ως ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου του 2021 ο Ιατρικός Σύλλογος ενημερώνει πως χορηγήθηκε 3η δόση σε 90 άτομα, εκ των οποίων 9 εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές κυρίως καρδιοπνευμονικες, με ένα απ’ αυτά να καταλήγει. Ενώ δύο επανήλθαν με καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Δηλαδή έχουμε ένα 10% με βαρύτατες άμεσες παρενέργειες, εκ των οποίων 3 δυνητικά θανατηφόρες, με ένα από τα άτομα να καταλήγει. 

Ως εκ τούτου ο Ιατρικός Σύλλογος του Nordreihn έχει ξεκινήσει έρευνα γι’ αυτά τα περιστατικά και προτείνει να μην δοθεί έγκριση για 3η δόση προτού ολοκληρωθεί η έρευνα. Να τονίσουμε πως η κυβέρνηση της Γερμανίας κινείται ανεξάρτητα και μπορεί να μην λάβει καν υπ’ όψιν τα γεγονότα!

Να τονιστεί εδώ πως μέχρι στιγμής άδεια για χορήγηση της τρίτης δόσης δεν έχει δώσει καμία επίσημη ρυθμιστική αρχή. Καθώς στην Ελλάδα ούτε ο ΕΟΦ, αλλά ούτε και ο ΕΜΑ (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) έχουν δώσει άδεια για την τρίτη δόση. Κάτι που διεγείρει πολλά ερωτήματα για το πως και γιατί έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται πολίτες με τρίτη δόση! 

Παράλληλα έρευνες για την ασφάλεια της τρίτης δόσης μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν, παρά μόνο αυτή που αναφέρουμε από την Γερμανία, τα αποτελέσματα της οποίας είναι δραματικά! 

Και πλέον υπάρχουν πολλά ερωτήματα, καθώς το 10% είναι ένα τρομακτικό ποσοστό! Σε τέτοια περίπτωση δεν μπαίνει καν σε συζήτηση το εάν τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, καθώς ξεκάθαρα οι κίνδυνοι είναι πολλαπλάσιοι από τα οφέλη.

Τι ισχύει

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε πως σε κάποια σημεία των υπό εξέταση δημοσιευμάτων το επίμαχο έγγραφο αναφέρεται ως “έρευνα” ενώ στη πραγματικότητα πρόκειται για επιστολή. Το εν λόγω έγγραφο που παρατίθεται ως πηγή των ισχυρισμών που κάνουν τα σχετικά δημοσιεύματα είναι το εξής:

Εξετάζοντας το έγγραφο, καθώς και τη μετάφραση του σε αγγλικά και ελληνικά, βλέπουμε πως δεν στάλθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο της Nordrhein, αλλά από παράρτημα σχετικού ιατρικού ασφαλιστικού φορέα. Συγκεκριμένα, αυτή η επιστολή συντάχθηκε από διοικητικά μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Ασφαλιστικού Φορέα της πόλης Mönchengladbach και στάλθηκε προς τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα της Nordrhein (KVNO).

Παρακάτω τονίζουμε τα σημεία του εγγράφου όπου φαίνονται οι εν λόγω πληροφορίες. Στο κόκκινο πλαίσιο αναγράφεται η διεύθυνση του ασφαλιστικού φορέα στην πόλη Mönchengladbach, ενώ στα μπλε πλαίσια βλέπουμε τα ονόματα των αντίστοιχων διοικητικών μελών που αναφέραμε πιο πάνω.

Επιπλέον, ένα ακόμα στοιχείο το οποίο έχει παραληφθεί από τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, είναι πως οι ενισχυτικές δόσεις, χορηγήθηκαν σε ηλικιωμένους, σε γηροκομείο της πόλης Oberhausen. Παρά το γεγονός ότι το επίμαχο έγγραφο, καθώς και οι περισσότερες πληροφορίες που μεταφέρει είναι πραγματικές, ο ισχυρισμός ότι ένα από τα 90 άτομα που εμβολιάστηκαν στο γηροκομείο του Oberhausen κατέληξε, δεν αληθεύει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, ο Ιατρικός Σύλλογος της Nordrhein αναφέρει πως ο θάνατος που σημειώθηκε στο γηροκομείο της πόλης Oberhausen, δεν είχε σχέση με τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης σε ασθενείς του γηροκομείου, ενώ επιβεβαιώνει πως το επίμαχο έγγραφο δεν στάλθηκε από τον συγκεκριμένο Ιατρικό Σύλλογο. Αναφέρεται επίσης, πως η εν λόγω επιστολή από τους γιατρούς της πόλης Mönchengladbach, δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει κλίμα εναντίωσης για τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης, αλλά μόνο να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τα περιστατικά στο γηροκομείο της Oberhausen, προκειμένου να διερευνηθούν, και να υπενθυμίσει πως οι ενισχυτικές δόσεις θα πρέπει να χορηγούνται εξειδικευμένα ανά περίπτωση ασθενή.

Ομοίως, στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, και κατόπιν διερεύνησης των περιστατικών που έλαβαν χώρα στο γηροκομείο της Oberhausen, ο ασφαλιστικός φορέας στον οποίο απευθυνόταν η επίμαχη επιστολή, KVNO, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο επισήμανε ότι οι ασθενείς που έλαβαν τελικά την ενισχυτική δόση ήταν στην πραγματικότητα 89 και ο ασθενής που κατέληξε δεν είχε εμβολιαστεί. Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως, μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2021, έχουν χορηγηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Nordrhein συνολικά 11,441 ενισχυτικές δόσεις για τις οποίες δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, όπως αυτές που σημειώθηκαν για το γηροκομείο της πόλης Oberhausen.

Στη συνέχεια παραθέτουμε απόσπασμα από το δελτίο τύπου του φορέα KVNΟ:

Kein Todesfall nach Auffrischungsimpfung in Oberhausener Pflegeeinrichtung
Am Mittwoch, 1. September, erhielten in einem Seniorenheim in Oberhausen-Holten 89 Bewohnerinnen und Bewohner eine Auffrischungsimpfung gegen COVID-19 mit dem mRNA-Impfstoff Comirnaty von Biontech/Pfizer. Neun Geimpfte zeigten nach der Impfung gesundheitliche Reaktionen.

Am Samstag, 4. September, mussten zwei Personen, die zuvor eine Auffrischungsimpfung erhalten hatten, reanimiert werden. Entgegen erster Medienberichte hat es keinen Todesfall infolge der Impfung gegeben, wie der Krisenstab der Stadt Oberhausen heute bestätigte. Eine Bewohnerin, die im zeitlichen Umfeld der Auffrischungsimpfungen in der Pflegeeinrichtung verstorben ist und zuvor palliativ versorgt wurde, gehörte nicht zum Personenkreis der Geimpften.[…]

Keine weiteren Fälle bekannt
Im Bereich der Kassenärztlichen Vereinigung (KV) Nordrhein sind bis zum 7. September 11.441 Auffrischungsimpfungen durchgeführt worden. Dabei sind uns in keinem Fall vergleichbare Impfreaktionen wie in der Oberhausener Pflegeeinrichtung bekannt geworden. Auch beim NRW-Gesundheitsministerium (MAGS), dem Landeszentrum Gesundheit (LZG) und dem Robert-Koch-Institut sind nach unserer Kenntnis keine weiteren Fälle schwerwiegender Nebenwirkungen in Nordrhein-Westfalen infolge von Auffrischungsimpfungen bekannt. 

[Μετάφραση]

Δεν προέκυψε θάνατος μετά τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης σε γηροκομείο της Oberhausen
Την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, 89 κάτοικοι σε ένα γηροκομείο στο Oberhausen-Holten έλαβαν ενισχυτική δόση με το mRNA εμβόλιο, Comirnaty, των Pfizer/BioNTech για την COVID-19. 9 από τα άτομα που εμβολιάστηκαν παρουσίασαν παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό.

Το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, σε 2 από τα άτομα που είχαν λάβει την ενισχυτική δόση χρειάστηκε να γίνει ανάνηψη. Σε αντίθεση με τις αρχικές αναφορές σε μέσα ενημέρωσης, δεν υπήρξε κανένας θάνατος ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού, όπως επιβεβαιώνει και το γηροκομείο της Oberhausen. Ένας κάτοικος (σ.σ. του γηροκομείου) που πέθανε την ίδια χρονική στιγμή κατά την οποία διεξάγονταν οι εμβολιασμοί και λάμβανε από πριν ειδική θεραπεία, δεν ανήκε στην ομάδα των ατόμων που εμβολιάστηκαν. […]

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί παρόμοιες περιπτώσεις
Στην ευρύτερη περιοχή της Nordrhein, για την οποία είναι υπεύθυνη η ένωση KVNO, έχουν χορηγηθεί μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 11,441 ενισχυτικές δόσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί παρενέργειες παρόμοιες με αυτές που σημειώθηκαν στο γηροκομείο του Oberhausen. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, το Υπουργείο Υγείας της Nordrhein (MAGS), ο Περιφερειακός Οργανισμός Υγείας (LZG) και το Ινστιτούτο Robert Koch δεν έχουν επίσης λάβει περαιτέρω αναφορές για σοβαρές παρενέργειες στην περιοχή Nordrhein ως αποτέλεσμα της ενισχυτικής δόσης των εμβολίων.

Επιπρόσθετα, τα ανωτέρω στοιχεία επιβεβαιώθηκαν και από σχετική ανακοίνωση του γηροκομείου της Oberhausen, στην οποία επίσης αναφέρθηκε πως τα 2 άτομα στα οποία χρειάστηκε να γίνει ανάνηψη, είναι πλέον καλύτερα στην υγεία τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος υγείας του γηροκομείου, παρότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν μετά τον εμβολιασμό αναφέρθηκαν στο PEI (Paul Ehrlich Institute), δεν έχει εδραιωθεί με βεβαιότητα αιτιώδης σχέση μεταξύ αυτών και της ενισχυτικής δόσης.

Τέλος, κατόπιν επικοινωνίας μέσω email, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου της Nordrhein, μας επαλήθευσε όλες τις προαναφερθείσες πληροφορίες, ενώ μας διευκρίνισε πως η αποστολή του επίμαχου εγγράφου από τους γιατρούς στη Mönchengladbach έγινε χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με τον Ιατρικό Σύλλογο και το κεντρικό γραφείο του ασφαλιστικού φορέα KVNO.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με την ανωτέρω ανάλυση, το επίμαχο έγγραφο δεν στάλθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής Nordrhein, όπως ψευδώς ισχυρίζονται τα υπό εξέταση δημοσιεύματα. Στην πραγματικότητα στάλθηκε από γιατρούς της πόλης Mönchengladbach χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους σχετικούς φορείς υγείας της Nordrhein. Ο σκοπός του εγγράφου ήταν να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς σχετικά με ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων σε κατοίκους γηροκομείου της πόλης Oberhausen. Παρότι οι περισσότερες πληροφορίες εντός του εγγράφου είναι πραγματικές, η αναφορά περί θανάτου μετά από τον εμβολιασμό δεν αληθεύει, καθώς το άτομο το οποίο κατέληξε κατά την περίοδο των εμβολιασμών στο συγκεκριμένο γηροκομείο, δεν ανήκε καν στην ομάδα των ασθενών που έλαβαν τελικά την ενισχυτική δόση.