Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ΔΕΝ συμμετείχε σε εκπομπή συνοικεσιών της Αννίτας ΠάνιαFAKE NEWS ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ΔΕΝ συμμετείχε σε εκπομπή συνοικεσιών της Αννίτας Πάνια

1 Νοε
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός

Τα πλάνα αποδεικνύουν ότι ο κ. Βασιλακόπουλος συμμετείχε σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια.

Συμπέρασμα

Ο κ. Βασιλακόπουλος διαψεύδει τον επίμαχο ισχυρισμό. Επρόκειτο για επίσκεψή του σε φιλικό μεζεδοπωλείο που βρίσκεται επί της Ερμού πλησίον της οδού Καπνικαρέας.

Ήδη από τις αρχές του Οκτώβρη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο που απεικονίζει τον πνευμονολόγο κ. Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να γευματίζει σε εστιατόριο και να τραγουδά μετά μουσικής. Το εν λόγω βίντεο συνοδεύει ο ισχυρισμός ότι ο καθηγητής συμμετείχε σε εκπομπή συνοικεσίων της Αννίτας Πάνια. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής. Ας δούμε τι ισχύει.

Το επίμαχο βίντεο είναι το εξής:

Τι ισχύει

Αρχικά αξίζει να αναφερθεί ότι το υπό εξέταση βίντεο κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο ήδη από τις 30 Ιουλίου του 2021, χωρίς βέβαια να συνοδεύεται από τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για απόσπασμα τηλεοπτικής εκπομπής με παρουσιάστρια την κ. Αννίτα Πάνια. [πηγή 1] [πηγή 2]

Η προσθήκη για τη δήθεν συμμετοχή του καθηγητή σε εκπομπή συνοικεσιών, φαίνεται πως έγινε στις 3 Οκτωβρίου του 2021 και έκτοτε κυκλοφόρησε σε διάφορα ιστολόγια και λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νέος ισχυρισμός δεν άργησε να κυκλοφορήσει σε διάφορα ιστολόγια και “ενημερωτικές” ιστοσελίδες με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα: skeftomasteellhnika.blogspot.com, protinews.com.gr, romioitispolis.gr, loutrakiodusseas.blogspot.com, trelogiannis.blogspot.com, newsbase.gr, agonasax.blogspot.com, odysseiatv.blogspot.com.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η υπό εξέταση “είδηση” φαίνεται πως απασχολεί κι άλλα πρόσωπα του δημοσίου διαλόγου, όπως τη δημοσιογράφο κ. Έλενα Αρκίτα:

Ωστόσο, ερωτηθείς για το απόσπασμα, ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε στα EH πως:

Πρόκειται για επίσκεψή μου, πριν από περίπου 20 χρόνια, σε ταβέρνα φίλου στην Καπνικαρέα. Δεν έχω συναντήσει ποτέ την κ. Πάνια. Μια φορά μόνο, την έχω δει στην τηλεόραση.

Εξετάζοντας τα ακόλουθα καρέ, κανείς αντιλαμβάνεται πως πράγματι, το μεζεδοπωλείο στο οποίο γευμάτισε ο κ. Βασιλακόπουλος βρίσκεται στην στοά Βασίλη Μελά, πλησίον της οδού Καπνικαρέα και ονομάζεται Καπνικαρέα Cafe.

Στοά Βασίλη Μελά, στην Ερμού.

Ομοιότητες όπως οι καρέκλες, τα τραπέζια αλλά και η διάταξη της χώρου που παίζει η ορχήστρα επιβεβαιώνουν τον παραπάνω ισχυρισμό.


Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το υπό εξέταση βίντεο δεν αποτελεί τεκμήριο της συμμετοχής του καθηγητή πνευμονολογίας κ. Βασιλακόπουλου σε εκμπομπή συνοικεσιών της παρουσιάστριας κ Πάνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πλάνα απεικονίζουν έξοδό του σε φιλική ταβέρνα, η οποία έλαβε χώρα πριν από περίπου 20 έτη. Σε ότι αφορά τη σχέση του με την παρουσιάστρια, ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε πως ουδέποτε την έχει συναντήσει εκ του σύνεγγυς αλλά την έχει δει μια φορά στην τηλεόραση. Ως εκ τούτου, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι ψευδής, καταρρίπτεται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).