Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, δεν θα εγκατασταθούν αυτόματα τα Windows 11 σε όσους κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίουΣΑΤΙΡΑ

Όχι, δεν θα εγκατασταθούν αυτόματα τα Windows 11 σε όσους κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου

29 Νοε
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι όσοι κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου θα μπορέσουν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν δωρεάν τα Windows 11.

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για σατιρικό κείμενο που αρχικά δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα "Το Βατράχι".

Σατιρικό κείμενο που αναφέρει ότι όσοι κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου θα έχουν πρόσβαση στα Windows 11 κοινοποιήθηκε ως πραγματικό γεγονός από την ιστοσελίδα katohika.gr και από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο εξεταζόμενο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Αυτόματα θα εγκατασταθούν τα Windows 11 σε όσους κάνουν την τρίτη δόση, λέει η Microsoft

Αυτόματα, χωρίς να απαιτείται καμία άλλη παρέμβαση, θα αρχίσουν να εγκαθίστανται τα Windows 11 σε όσους έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από την Microsoft.

«Ανεξάρτητα από το ποιο εμβόλιο έχουν κάνει, το μικροτσίπ που περιέχει θα κατεβάσει τα νέα Windows και θα εγκατασταθούν αυτόματα τόσο στον υπολογιστή του χρήστη όσο και στον ίδιο» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Microsoft, οι πιθανότητες ασυμβατότητας των νέων Windows με τον εμβολιασμένο χρήστη είναι λίγες, ωστόσο τόνισε ότι οι συγγενείς τους θα πρέπει να τους παρακολουθήσουν για πιθανή δυσλειτουργία.

«Αν δείτε τον συγγενή σας να κάθεται ακίνητος με απλανές βλέμμα, κάντε τον επανεκκίνηση»

«Αν δείτε τον συγγενή σας να κάθεται ακίνητος με απλανές βλέμμα, κάντε τον επανεκκίνηση πιέζοντας ταυτόχρονα τη μύτη του και τον αφαλό του, ώστε να συνεχιστεί η εγκατάσταση» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Moderna έχουν ήδη δωρεάν συνδρομή στο Netflix, ενώ μετά από αποκαλύψεις Έλληνα χρήστη του Facebook ο Μπιλ Γκέιτς αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι κατασκεύασε το εμβόλιο ώστε να τον ελέγχει με το πάτημα ενός κουμπιού σαν τηλεκατευθυνόμενο.

Τι ισχύει

Πρόκειται για αναπαραγωγή του κειμένου που δημοσιεύθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021 στη σατιρική ιστοσελίδα “Το βατράχι”.

Στιγμιότυπο από το άρθρο που αναρτήθηκε στο tovatraxi.com.

Οι διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας ενημερώνουν τους χρήστες στην ενότητα “σχετικά με εμάς” πως τα άρθρα που αναρτώνται σε αυτήν είναι σατιρικά και χιουμοριστικά. Τονίζουν μάλιστα πως:

Το site αυτό δεν είναι σε καμιά περίπτωση ειδησεογραφικό ενώ τα άρθρα που εμφανίζονται σε αυτό είναι προϊόν επινόησης τα οποία δεν πρέπει να συγχέονται με αληθινές ειδήσεις, και έχουν ως στόχο την ψυχαγωγία των επισκεπτών και αναγνωστών.

Στιγμιότυπο από την ενότητα “Σχετικά με εμάς” της ιστοσελίδας tovatraxi.com.

Συμπέρασμα

O ισχυρισμός ότι η Microsoft θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στα Windows 11 σε όσους κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου δεν ισχύει. Πρόκειται για αναπαραγωγή κειμένου που αναρτήθηκε στην σατιρική ιστοσελίδα “Το βατράχι”.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).