Ποιοι είμαστε
Αρχική Fake news η απόφαση του “Διεθνούς Δικαστηρίου” για τα εμβόλια κατά της COVID-19HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Fake news η απόφαση του “Διεθνούς Δικαστηρίου” για τα εμβόλια κατά της COVID-19

22 Ιαν
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Στις 15 Ιανουαρίου 2022 το "Διεθνές Δικαστήριο" καταδίκασε 75 άτομα σε γενεκτονία εξαιτίας των εμβολίων.

Συμπέρασμα:

Το "Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου" αποτελεί δημιούργημα του Kevin Annett, υποστηρικτή και πηγή διάδοσης ανυπόστατων θεωριών συνωμοσίας, και οι αποφάσεις του δεν έχουν καμία νομική υπόσταση.

Χρήστες του Facebook διαμοιράζονται από τις 15 Ιανουαρίου 2022 τον ισχυρισμό ότι το “Διεθνές Δικαστήριο” καταδίκασε 75 άτομα για γενοκτονία. Τα εν λόγω άτομα φέρεται να καταδικάστηκαν εξαιτίας της προώθησης των εμβολίων για την COVID-19. Ωστόσο ο εξεταζόμενος ισχυρισμός συνιστά παραπληροφόρηση.

Παραδείγματα αναρτήσεων στο Facebook:

Ο ισχυρισμός συσχετίζεται με το ακόλουθο βίντεο του Kevin Annett, το οποίο διαμοιράζεται από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

Τι ισχύει

Ο υπό εξέταση ισχυρισμός αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο Kevin Annett murderbydecree.com κι εν συνεχεία διοχετεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τα κανάλια που διαθέτει.

Στιγμιότυπο από την ομάδα του Telegram “MurderbyDecree”

Στην ιστοσελίδα του αναρτήθηκε η 18 σελίδων ετυμηγορία του “δικαστηρίου” σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκαν θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες και εταιρείες που συντέλεσαν στη δημιουργία και διάδοση των εμβολίων για την COVID-19. Στο τέλος, υπάρχουν οι “αποφάσεις” για τη σύλληψη και τη δήμευση των περιουσιών των καταδικασθέντων.

Το “Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου

Το “Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου (International Common Law Court of Justice – ICLCJ)” ιδρυτής του οποίου φέρεται να είναι ο Kevin Annett δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν στην ιστοσελίδα του, το “δικαστήριο” ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 2012.

Το Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου (ICLCJ) ιδρύθηκε ως ο νομικός και δικαστικός βραχίονας του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα Εγκλήματα της Εκκλησίας και του Κράτους (ITCCS), με τη βοήθεια νομικών εμπειρογνωμόνων, δικαστών και επιζώντων της εκκλησιαστικής τρομοκρατίας και της αυτοκρατορικής γενοκτονίας σε περισσότερες από δώδεκα χώρες. (www.itccs.org).

Όπως και το “Δικαστήριο Κοινού Δικαίου”, έτσι και το “Διεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα της Εκκλησίας και του Κράτους δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Οι ιστοσελίδες και των δύο “δικαστηρίων” έχουν κατέβει και πληροφορίες γι’ αυτά υπάρχουν στον ιστότοπο που διατηρεί ο Kevin Annett.

Ο Kevin Annett

Ο Kevin Annett υπήρξε πάστορας της United Church of Canada (Ενωμένη Εκκλησία του Καναδά), ενός Προτεσταντικού Ιδρύματος με έτος ίδρυσης το 1952, από το οποίο αποβλήθηκε το 1997 καθώς κρίθηκε ακατάλληλος για το αξίωμα του ιερέα.

Ο κ. Annett έχει επίσης διακηρύξει τη γέννηση της “Δημοκρατίας του Kanata“, η οποία όπως δηλώνει δεν λογοδοτεί στην καναδική κυβέρνηση. Αναφέρει ψευδώς ότι είναι ένα κυρίαρχο κράτος, χωρίς όμως να οριοθετεί το έδαφος του. Η “Δημοκρατία του Kanata” αποτελείται από “Κυρίαρχες Συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα“. Στο Άρθρο 3 του “Συντάγματος” πληροφορούμαστε ότι όσοι γίνονται πολίτες αυτής της μη υπαρκτής χώρας, υπόκεινται σε φορολόγηση για την συλλογή της οποίας είναι υπεύθυνη η Βουλή. Το μόνο γνωστό μέλος της Βουλής της “Δημοκρατίας του Kanata” είναι ο κ. Annett.

Με αντίστοιχους ισχυρισμούς σχετικά με το Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου έχουμε ασχοληθεί και σε παλαιότερο άρθρο μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Συμπέρασμα

Το “Διεθνές Δικαστήριο Κοινού Δικαίου” αποτελεί δημιούργημα του Kevin Annett, υποστηρικτή και πηγή διάδοσης ανυπόστατων θεωριών συνωμοσίας, και οι αποφάσεις του δεν έχουν καμία νομική υπόσταση.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).