Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραποιημένη εικόνα αναφέρει 18 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος για ανεμβολίαστους από τον πάγο στους δρόμουςΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΤΙΡΑ

Παραποιημένη εικόνα αναφέρει 18 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος για ανεμβολίαστους από τον πάγο στους δρόμους

26 Ιαν
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Εικόνα από ρεπορτάζ αναφέρει πως οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν κατά 18 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος από τον πάγο στους δρόμους.

Συμπέρασμα:

Η επίμαχη εικόνα είναι παραποιημένη και προέρχεται από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που έγινε τον Φεβρουάριο του 2021.

Σε δημοσιεύσεις που κυκλοφόρησαν στο Facebook, διαμοιράζεται εικόνα με την λεζάντα “Πάγος στους δρόμους: 18 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος ατυχήματος για τους ανεμβολίαστους” ως πραγματική. Ωστόσο, η εν λόγω εικόνα είναι παραποιημένη.

Παράδειγμα ανάρτησης στο Facebook:

Τι ισχύει

Παρότι η επίμαχη εικόνα διαμοιράζεται ως αληθινή, στην πραγματικότητα αποτελεί αποτέλεσμα επεξεργασίας. Επιπλέον δεν είναι πρόσφατη, αλλά προέρχεται από ρεπορτάζ που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τον Φεβρουάριο του 2021.

[πηγή]

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω πανομοιότυπο με την εξεταζόμενη εικόνα στιγμιότυπο από το εν λόγω ρεπορτάζ, η πραγματική λεζάντα γράφει “Με μεγάλη προσοχή η διέλευση” και αναφέρεται στην κυκλοφορία της λεωφόρου Μεσογείων στην Αθήνα, όπου βρίσκεται η ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, η επίμαχη εικόνα που διαμοιράζεται στο Facebook είναι στην πραγματικότητα παραποιημένη και προέρχεται από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που έγινε τον Φεβρουάριο του 2021.