Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν εστάλησαν τρόφιμα από τον Σκλαβενίτη σε 65χρονη που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετFAKE NEWS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν εστάλησαν τρόφιμα από τον Σκλαβενίτη σε 65χρονη που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετ

19 Φεβ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Σκλαβενίτης έστειλε βαν γεμάτο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην ηλικιωμένη που εμπλέκεται σε περιστατικό κλοπής από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον.

Συμπέρασμα:

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της εν λόγω εταιρείας διαψεύδει την είδηση.

Σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμοιράζεται ο ισχυρισμός ότι ο Σκλαβενίτης απέστειλε ένα βαν γεμάτο από τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης, στο σπίτι της γυναίκας που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον Αττικής. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: youweekly.gr, athensmagazine.gr, enimerotiko.gr, newsone.gr, libre.gr

Τι ισχύει

Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Σκλαβενίτη, μας γνωστοποιήθηκαν τα ακόλουθα:

Δεν αληθεύει, δεν έχουμε προβεί σε κάποια τέτοια ενέργεια. Όπως θα ξέρετε, η επιχείρηση έχει ένα δυνατό κοινωνικό πρόσωπο αλλά δεν προβαλλόμαστε και δεν έχουμε social media. Ακόμα και αν είχαμε κάνει κάτι τέτοιο, δηλαδή, δεν θα το προωθούσαμε και πόσω μάλλον με αυτόν τον τρόπο. Αυτή τη φιλοσοφία έχουμε από πάντα.

Σε σχετικές διορθώσεις προχώρησαν και ιστοσελίδες που είχαν εκ πρώτης κοινοποιήσει τον ψευδή ισχυρισμό, ύστερα απο επικοινωνία με υπεύθυνους της εταιρείας.


Σε κάθε περίπτωση, η μήνυση σε βάρος της 65χρονης γυναίκας, και όχι “ηλικιωμένης” όπως αναφέρεται σε πλήθος δημοσιευμάτων, (η ηλικία επαληθεύτηκε από αστυνομικές πηγές), αποσύρθηκε. [πηγή]

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι ουδέποτε εστάλη, με πρωτοβουλία της εταιρίας του Σκλαβενίτη, βανάκι με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι της γυναίκας που έκλεψε προϊόντα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον Αττικής. Κατά συνέπεια, καθότι αναληθής, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καταρρίπτεται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).