Ποιοι είμαστε
Αρχική Επεξεργασμένο στιγμιότυπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΤΙΡΑ

Επεξεργασμένο στιγμιότυπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

3 Μαρ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Σε στιγμιότυπο από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έκανε τη δήλωση "Θα εισβάλουμε στη Μόσχα".

Συμπέρασμα:

Η εικόνα του Κ. Μητσοτάκη που κυκλοφορεί στο Facebook με τη δήλωση "Θα εισβάλουμε στη Μόσχα", είναι προϊόν επεξεργασίας.

Μεγάλη διάδοση γνώρισε στο Facebook στιγμιότυπο από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 24 Φεβρουαρίου 2022, στο οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έκανε τη δήλωση “Θα εισβάλουμε στη Μόσχα”. Παρότι αρκετοί λογαριασμοί στο Facebook παρουσίασαν το επίμαχο στιγμιότυπο ως αληθινό, στην πραγματικότητα αποτελεί προϊόν επεξεργασίας.

Σχετικές αναρτήσεις στο Facebook:

Τι ισχύει

Αρχικά, το υπό εξέταση στιγμιότυπο προέρχεται από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 24 Φεβρουαρίου 2022, όπως προβλήθηκε σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Κατά τη συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις για την εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και την ενεργειακή επάρκεια σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο δεν έκανε ποτέ τη δήλωση που εμφανίζεται στην λεζάντα του επίμαχου στιγμιότυπου.

Στην πραγματικότητα, στη λεζάντα που εμφανίζεται τη στιγμή λήψης του εξεταζόμενου στιγμιότυπου, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια μετάδοσης της συνεδρίασης, αναγράφεται η φράση “Δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τον πόλεμο στην Ουκρανία”. Η φράση “Θα εισβάλουμε στη Μόσχα” προστέθηκε στο στιγμιότυπο κατόπιν επεξεργασίας. Παρακάτω συγκρίνουμε την πραγματική εικόνα με αυτή που διαμοιράστηκε στο Facebook.

Αριστερά: Το πραγματικό στιγμιότυπο
Δεξιά: Το στιγμιότυπο κατόπιν επεξεργασίας

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, η εικόνα του Κ. Μητσοτάκη που κυκλοφορεί στο Facebook με τη δήλωση “Θα εισβάλουμε στη Μόσχα”, είναι προϊόν επεξεργασίας.