Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν έχει πεθάνειHOAXES

Όχι, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν έχει πεθάνει

25 Απρ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Η Βασίλισσα Ελισάβετ B' του Ηνωμένου Βασιλείου απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2022.

Συμπέρασμα:

Οι ισχυρισμοί περί θανάτου της βασίλισσας δεν έχουν καμία βάση. Η βασίλισσα έκανε δημόσιες εμφανίσεις τόσο στις αρχές Μαρτίου του 2022, όταν ανάρρωσε από τα συμπτώματα κρυολογήματος που είχε εμφανίσει εκείνη τη περίοδο, όσο και στα τέλη Απριλίου του 2022 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 96α γενέθλια της.

Σε λογαριασμούς στο Facebook κυκλοφορεί ο ισχυρισμός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ B’ του Ηνωμένου Βασιλείου απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2022. Ωστόσο ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής.

Παραδείγματα σχετικών αναρτήσεων στο Facebook:

Τι ισχύει

Οι ισχυρισμοί περί θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ δεν έχουν καμία βάση. Στις 20 Φεβρουαρίου, εκπρόσωπος του Μπάγκινγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα είχε συμπτώματα ήπιου κρυολογήματος αλλά αυτό δεν την εμπόδιζε να συνεχίσει τα καθήκοντας σε περιορισμένο βαθμό.

Έκτοτε η βασίλισσα έχει κάνει σειρά δημόσιων εμφανίσεων και χρονικά κοντά στη περίοδο που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν οι ανυπόστατες φήμες για το θάνατο της αλλά μέχρι και σήμερα, δηλαδή αρκετούς μήνες μετά. Συγκεκριμένα, σε πλάνα της τηλεοπτικής εκπομπής Today, η οποία προβάλλεται από το δίκτυο NBC, που προβλήθηκαν στις 2 Μαρτίου του 2022, βλέπουμε την βασίλισσα να δηλώνει υγιής, ενώ σχετικά δημοσιεύματα των ημερών ανέφεραν πως η βασίλισσα είχε αναρώσει και επέστρεψε πλήρως στα καθήκοντα της.

Πηγή βίντεο: YouTube – Today

Στα τέλη Απριλίου, η βασίλισσα βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο λόγω του εορτασμού των 96ων γενεθλίων της. Σε πληθώρα δημοσιευμάτων σχετικά με το γεγονός βρίσκουμε πλάνα της βασίλισσας από την ετοιμασία των εορτασμών:

Τέλος, είναι σκόπιμο να τονίσουμε ότι, δεδομένης της θέσης που έχει η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η πιθανή είδηση σοβαρής νόσησης ή θανάτου θα ήταν αντικείμενο σχολιασμού για κάθε μεγάλο μέσο διεθνώς. Επομένως, η απουσία δημοσιογραφικής κάλυψης του εν λόγω θέματος ήταν από μόνη της ένδειξη ότι ο ισχυρισμός περί θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν αβάσιμος.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απεβίωσε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 είναι ψευδής. Η βασίλισσα έκανε δημόσιες εμφανίσεις τόσο στις αρχές Μαρτίου του 2022, όταν ανάρρωσε από τα συμπτώματα κρυολογήματος που είχε εμφανίσει εκείνη τη περίοδο, όσο και στα τέλη Απριλίου του 2022 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 96α γενέθλια της.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.