Ποιοι είμαστε
Αρχική Τροποποιημένο το βίντεο που δείχνει χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων σε απρεπή σκηνήΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τροποποιημένο το βίντεο που δείχνει χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων σε απρεπή σκηνή

30 Ιου
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Σε κινούμενα σχέδια εποχής παρουσιάζεται ο χαρακτήρας του Μίκυ Μάους σε απρεπή σκηνή.

Συμπέρασμα:

Το εξεταζόμενο βίντεο το οποίο δείχνει τον χαρακτήρα του Μίκυ Μάους να συσκευάζει τυριά κάνοντας απρεπείς κινήσεις είναι αποτέλεσμα ψηφιακής επεξεργασίας. Το τελικό κλιπ προέκυψε από επεξεργασία και συνένωση διαφορετικών τμημάτων μιας παλιάς ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Σε αναρτήσεις που κυκλοφόρησαν στο Facebook, εντοπίζουμε βίντεο στο οποίο υποτίθεται παρουσιάζεται ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, Μίκυ Μάους, σε απρεπή σκηνή. Ωστόσο πρόκειται για τροποποιημένο βίντεο.

Παραδείγματα σχετικών αναρτήσεων στο Facebook:

Το επίμαχο σύντομο βίντεο:

Τι ισχύει

Το επίμαχο βίντεο αποτελεί αποτέλεσμα ψηφιακής επεξεργασίας. Συγκεκριμένα το βίντεο δημιουργήθηκε και αναρτήθηκε στο διαδικτυακό φόρουμ Β3Τa τον Μάρτιο του 2011.

Οι χαρακτήρες στο συγκεκριμένο βίντεο έχουν παρθεί από την μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων “Steamboat Willie”, στην οποία ωστόσο δεν υπάρχει σκηνή που λαμβάνει χώρα σε εργοστάσιο συσκευασίας τυριών. Το εξεταζόμενο βίντεο είναι αποτέλεσμα συνένωσης αποσπασμάτων από διαφορετικά κλιπ.

[Πηγή]

Συγκεκριμένα, η κίνηση που κάνει ο Μίκυ Μάους με το γοφό του στο επίμαχο βίντεο έχει παρθεί από το 35ο δευτερόλεπτο της ταινίας “Steamboat Willie”, η περιστροφική κίνηση της Μίνυ είναι από το σημείο 4:30 της ίδιας ταινίας, ο παπαγάλος είναι από το σημείο 1:30 και ο μεγάλος γάτος στα δεξιά της οθόνης είναι και αυτός από το σημείο 0:35.

Όλα αυτά τα ανωτέρω κλιπ και animation ενσωματώθηκαν στο τελικό βίντεο που εν τέλει κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με την επεξεργασία που εμφανίζει τον Μίκυ να δημιουργεί τρύπες στα τυριά με απρεπείς κινήσεις.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι το εξεταζόμενο βίντεο το οποίο δείχνει τον χαρακτήρα του Μίκυ Μάους να συσκευάζει τυριά κάνοντας απρεπείς κινήσεις είναι αποτέλεσμα ψηφιακής επεξεργασίας. Το τελικό κλιπ προέκυψε από επεξεργασία και συνένωση διαφορετικών τμημάτων μιας παλιάς ταινίας κινουμένων σχεδίων.