Ποιοι είμαστε
Αρχική Φωτογραφίες του Χιντέο Κοτζίμα προβλήθηκαν σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ ως φωτογραφίες του δολοφόνου του Σίνζο ΆμπεΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Φωτογραφίες του Χιντέο Κοτζίμα προβλήθηκαν σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ ως φωτογραφίες του δολοφόνου του Σίνζο Άμπε

8 Ιου
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Φωτογραφίες που προβλήθηκαν σε δελτίο ειδήσεων απεικονίζουν τον δολοφόνο του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

Συμπέρασμα:

Οι φωτογραφίες που προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 σχετικά με τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δεν απεικονίζουν τον δολοφόνο, Τετσούγια Γιαμαγκάμι, αλλά τον Ιάπωνα σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Χιντέο Κοτζίμα.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παρουσίασε φωτογραφίες του Ιάπωνα σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών, Χιντέο Κοτζίμα, ως φωτογραφίες του δράστη.

Το επίμαχο βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ. Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1 TV/YouTube

Στο σημείο 1:44 του βίντεο, το ρεπορτάζ προβάλλει τρεις φωτογραφίες που παραθέτουμε στη συνέχεια τη στιγμή που αναφέρεται στον δράστη, Τετσούγια Γιαμαγκάμι, ο οποίος συνελήφθη αμέσως μετά την δολοφονία. Στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αναφέρεται ότι ο δράστης είχε πάθος με τον Τσε Γκεβάρα, με βάση τις εν φωτογραφίες που παρέθεσαν.

Τι ισχύει

Στην πραγματικότητα οι φωτογραφίες που προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 δεν απεικονίζουν τον δολοφόνο του πρώην Ιάπωνα Πρωθυπουργού, αλλά τον σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Χιντέο Κοτζίμα, γνωστό παγκοσμίως για τη δημιουργία της σειράς παιχνιδιών Metal Gear Solid. Οι τρεις αυτές φωτογραφίες εμφανίστηκαν μαζί στο διαδίκτυο για πρώτη φορά το 2019, σε ανάρτηση σατιρικού λογαριασμού στο Τwitter:

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter, οι παραπάνω φωτογραφίες εντοπίζονται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της δολοφονίας του Σίνζο Άμπε, σε ανάρτηση του Γάλλου πολιτικού Νταμιάν Ριέ στο Twitter, ο οποίος ανάρτησε τις φωτογραφίες του Κοτζίμα από το tweet της σατιρικής ιστοσελίδας το 2019 για να αποδώσει πολιτικό κίνητρο στη δολοφονία. Λίγο αργότερα, ο Ριέ έσβησε το tweet του.

Συμπέρασμα

Οι φωτογραφίες που προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 σχετικά με τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δεν απεικονίζουν τον δολοφόνο, Τετσούγια Γιαμαγκάμι, αλλά τον Ιάπωνα σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Χιντέο Κοτζίμα.

Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.